Haberler

Bursa: Leyleklere Yuva Yaptılar

Bursa'da, Uluabat Gölü Çevresindeki Köylere Leylekler İçin Yuvalar Yapılıyor.

Bursa'da, Uluabat Gölü çevresindeki köylere leylekler için yuvalar yapılıyor.

Çevre Bakanlığı'nın Uluabat Gölü yönetim planı içerisinde yer alan "Leylek Dostu Köyler" projesi dahilinde, leylek yuvaları yapılmasına Yeşilova Beldesi'nde devam edildi. Yapılan araştırmalar sonucu göl civarında leylek ölümlerinin artmasının tespiti üzerine başlatılan çalışmalarda, leylekler için yapılan platformlar elektrik direkleri üzerlerine monte edilmeye başlandı. Tedaş tarafından elektrik direklerinin kablolu sisteme dönüştürülmesiyle leyleklerin çarpılarak ölmesinin önüne geçilirken, öğrenciler tarafından yapılan leylek yuvaları da direkler üzerine yerleştirilerek, leyleklerin korunması ve çoğalması amaçlanıyor.

3 yıldır devam eden çalışmalar sonucu 8 köyde yaklaşık 60 adet leylek yuvası kuruldu. Çalışmalarına Uluabat Gölü çevresindeki bütün köylerde devam edeceklerini ve amaçlarının leyleklerin güvenli bir şekilde yaşamalarına imkan sağlamak olduğunu belirten Doğa Derneği Bursa Temsilcisi Franziska Arıcı ve Prof. Dr. İsmet Arıcı, "Uludağ Üniversitesi Ulukuş Topluluğu olarak köylerdeki ilköğretim okulu öğrencilerimize doğa ve çevre bilincini oyun ve eğitim yöntemiyle aşılıyoruz. Çalışmalarımızı başta valiliğimiz olmak üzere çeşitli resmi ve özel sivil toplum kurum ve kuruluşu destekliyor. Geçtiğimiz yıl çalışmalarımıza yurt dışında da başladık. 2 yıldan bu yana da Bursa'nın Eskikaraağaç Köyü'nde uluslararası leylek şenliği düzenliyoruz" diye konuştu.

Yeşilova Beldesi'nde öğrenciler tarafından hazırlanan 10 adet leylek platformu dün öğrencilerin alkışları arasında direklere yerleştirildi. Öğrenciler daha sonra Yeşilova Belediye Başkanı Şaban Altın tarafından hediye paketleriyle ödüllendirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title