Haberler

Bursa'da Geleneksel Arabaşı Ziyafeti Şöleni Düzenlendi

Güncelleme:

Bursa'da Marmara Yozgatlılar Federasyonunca her yıl geleneksel olarak düzenlenen, arabaşı ziyafet şöleni yapıldı.

Bursa'da Marmara Yozgatlılar Federasyonunca her yıl geleneksel olarak düzenlenen, arabaşı ziyafet şöleni yapıldı.

Kentteki bir salonda gerçekleşen program, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Federasyon başkanı Ahmet Aslan, burada yaptığı konuşmada, hemşehri derneklerinin önceliğinin, mensubu olduğu il ve temsil ettiği ilin örf, adetlerini, gelenek ve kültürünü, yaşadığı yerde yeni yetişen nesillere aktarmak, sevdirmek unutturmamak ve yaymak olması gerektiğini söyledi.

Bu prensipleri rehber kabul ederek Bursa'da yaşayan hemşehrilerinin birbirlerini tanımalarını, kaynaşmalarını, kültürünü yaşatmaları ve dik tutmaları için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Aslan, "Bugün burada Yozgat'ın soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, mutluluklarımızı ve üzüntülerimizi paylaşmamıza vesile olan arabaşına kaşık çalmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Her kaşıkta üzüntüler ve kederler hafifleyecek, mutluluklar artarak çoğalacak." dedi.

Programda konuşan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, hemşehrileriyle beraber olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, bu programı düzenlediği için katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Yozgat'ın bir kültür şehri olduğunu aktaran Çiçek, "Yozgat, bir ilim şehridir. Bir irfan şehridir. Şehitler ve gaziler şehridir. Onun için hem Türkiye'de hem de dünyanın her yerinde alnımız açık, başımız diktir. Vatanımızı sevdiğimiz için, devletimize bağlılığımız için, bu millete mensup olmaktan dolayı iftihar ettiğimiz için." diye konuştu.

Çiçek, Yozgat deyince akla sadece arabaşı yemeğinin gelmemesi gerektiğine değinerek, "Ne gelsin? Tarih gelsin, ilim gelsin, irfan gelsin, kardeşlik gelsin, vatanseverlik gelsin." ifadesini kullandı.

Programa, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, çeşitli partilerin ilçe başkan adayları ve 22. dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Bursa Kültür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title