Haberler

Burdur şehit kadın pilotun adının yaşatılacağı savaş uçaklı kavşak açıldı

Güncelleme:

Şehit kadın pilotun adının yaşatılacağı savaş uçaklı kavşak açıldıTÜRKİYE'nin ilk şehit kadın pilotu Teğmen Ayfer Gök'ün adının yaşatılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinden ayrılarak Burdur'a getirilen F-4 Fantom tipi savaş uçağının konulduğu kavşak törenle açıldı.

Şehit kadın pilotun adının yaşatılacağı savaş uçaklı kavşak açıldı

TÜRKİYE'nin ilk şehit kadın pilotu Teğmen Ayfer Gök'ün adının yaşatılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinden ayrılarak Burdur'a getirilen F-4 Fantom tipi savaş uçağının konulduğu kavşak törenle açıldı. Şehit Ayfer Gök'ün annesi Ümmü Gülsüm Gök tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nde görev yapan Teğmen Ayfer Gök, 9 Şubat 2001'de, F-5 uçağıyla eğitim uçuşu sırasında, irtifa kaybı nedeniyle uçağın Ermenek ilçesinin Yunt Dağı eteklerinde düşmesi sonucu 24 yaşında şehit oldu. 'Türkiye'nin ilk şehit kadın pilotu' unvanına sahip olan ve kabri, memleketi Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Ayfer Gök'ün adının yaşatılması için çalışma başlatıldı. 2 yıl önce Burdur Belediye meclisinde alınan kararla yürütülen proje kapsamında TSK envanterinden ayrılan F-4 Fantom tipi savaş uçağı, Eskişehir Ana Jet Üssü'nden yaklaşık 1 ay önce Burdur'a getirildi. Savaş uçağının yerleştirildiği kavşak düzenlenerek açıldı. Bugün yapılan açılış törenine CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah, Ayfer Gök'ün annesi Ümmü Gülsüm Gök, akrabaları, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Burdurlular katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, şöyle dedi

Türkiye'nin ilk kadın şehit pilotu olan Ayfer Gök kardeşimizin ismi altında ebediyete intikal etmiş, vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin anısını yaşatmak üzere bir kavşağın açılışını yapacağız. 2016 yılında aklımızdan geçen ve başlayan bu macera, bu serüven bugün burada sizlerin de katılmasıyla güzel bir açılış olarak Burdur tarihine geçecek. Yaklaşık 5.5 yıldır yaptığım görev içerisinde benim için en duygusal, en anlamlı açılışlardan bir tanesi olacak. Çünkü ben ne zaman Gülsüm teyzemi evinde ziyaret ettim o zaman şehidimiz sevgili Ayfer'i daha iyi anladım ve ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladım. Biz bu ülke topraklarını kazanırken, korurken ve vatan savunmasını yaparken, bu toprakların kolay kazanılmadığını biliyoruz. Bir evladın nasıl yetiştiğini, annelerin, babaların o evlat için nasıl endişe ve kaygı duyduğunu çok iyi biliyoruz ama yüreğine, bağrına taş basıp, vatan sana canım feda, vatanımız sağ olsun diyen annelerin ellerinden bir kez daha öpmek istiyorum. Bu kavşakta Ayfer Gök'ün ismini yaşatacağız.

Şehit pilot Ayfer Gök'ün ablasının eşi Mehmet Yazar, Sayın Başkan tarafından yapılan bu çalışmaya çok teşekkür ederiz. Burdur'a da çok yakıştı dedi.

Törende zaman zaman gözyaşlarını tutamayan şehit pilot Ayfer Gök'ün annesi Ümmü Gülsüm Gök de Güzel bir şey. Memnun olduk. Kızımın adı yaşatılacak diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi. Şehit Ayfer Gök'ün adının verildiği kavşağın tabelasının kurdelesi Ali Orkun Ercengiz ve Ayfer Gök'ün annesi Ümmü Gülsüm Gök tarafından açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayfer Gök Burdur Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Bakmadan Geçme

Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

title