Haberler

Bulgaristan'da senfonik ilahiler konseri düzenlendi

Güncelleme:

Hristo Botev Kültür Evi Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer'in konuşması Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü'nün konuşması Senfonik ilahiler konseri Bulgaristan'da senfonik ilahiler konseri düzenlendi FİLİBE (AA) – Bulgaristan'da ramazan etkinlikleri...

Hristo Botev Kültür Evi

Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer'in konuşması

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü'nün konuşması

Senfonik ilahiler konseri Bulgaristan'da senfonik ilahiler konseri düzenlendi

FİLİBE (AA) – Bulgaristan'da ramazan etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ile birlikte Yunus Emre'nin şiirlerinden esinlenen senfonik ilahiler konseri düzenlendi.

Filibe'nin Hristo Botev Kültür Evi'nde verilen konser ile ilgili Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, ramazan ayında Başkonsolosluk olarak hem iftarlar verdiklerini hem de destekledikleri kültürel etkinliklerin kapsamında Türk kültürünü Bulgaristan'a tanıttıklarını anlattı.

Bulgaristan'da önemli bir projede yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, "Ramazan ayında burada olmak ve soydaşımızla buluşmanın bizim için farklı bir anlamı ve önemi var." dedi.

Orkestra olarak Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu himayesinde bir konser vermekten dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Zafer, şöyle konuştu:

"İlk konserimiz bu akşam Filibe'de olacak ve ilk defa Bulgaristan'da senfonik ilahiler soydaşlarımızla buluşuyor. Bu büyük projede Yunus Emre'nin ilahileri üzerine senfonik düzenlemeler yapıldı. Onun olağanüstü şiirlerinin müzikle buluşması ve çok sesli anlamda sergilenmesi ilk defa Bulgaristan'da gerçekleşecek."

Bulgar seyircisinin yoğun ilgisinden etkilendiğini aktaran Zafer, "Güzel bir müzik ziyafeti olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Gökçe Bahar Bahçe, Yıldıray Öztürk ve Halil Evren'in solist olarak sahne aldığı konserde Yunus Emre'nin "Şol cennetin ırmakları", "İlim ilim bilmektir", "Dağlar ile taşlar ile", "Ali almış sancağın eline" gibi eserlerinin senfonik düzenlemeleri sunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Filibe Başkonsolosluğu himayesinde Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası 18 Nisan'da ülkenin güneydoğusundaki Kırcaali kentinde de bir konser verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title