Haberler

Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması Başladı

Güncelleme:

Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın 7'incisi, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin Remis sinema salonunda gösterilen altı kısa filmle başladı.

Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın 7'incisi, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin Remis sinema salonunda gösterilen altı kısa filmle başladı.

Seyircilerin büyük beğenisini kazanan filmler, gösterim sonunda seyircilerden yoğun alkış aldı.

Boston'daki Phoenix gazetesinin film editörü Peter Keough, köşesinde Türk sinemasının günümüzde dünyanın en heyecan verici ve çığır açan sinemalarından biri olduğunu yazarak, sinemaseverleri yarışma filmlerini izlemeye davet etti.

Yarışmanın açılışı Ağıt (Aydın Ketenağ), Buhar (Abdurrahman Öner), Ekmek

(Koray Sevindi), Hayal Bilyesi (Tuğçe Özdenoğlu), Kakafoni (Murat Düzgünoğlu, Vuslat Saraçoğlu) ve Sessiz (L. Rezan Yeşilbaş) adlı kısa filmlerle yapıldı. Yarışmanın belgesel bölümünde ise Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak (Hüseyin Karabey), Hal: Karanlığın Meyvesi (Sıla Özsoy) ve Son Süngerci (Savaş Karakaş, Sibel Goloğlu Mesci) gösterildi.

Yarışma ve yarışma dışı 38 filmin izleyicilerle buluştuğu programda, jürinin yanısıra seyirciler de En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film'i seçmek için oy kullanabiliyorlar.

Amerikalı sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve 6 Aralık'a kadar devam edecek yarışmada gösterilecek diğer kısa filmler şöyle:

"Ayna (Bedirhan Sakcı), Ayrılıklar (Ali Y. Akarçeşme), Descartes'ın Kuaförü

(Gamze Hakverdi), Köprü (Yönetmen Soner Sert), Musa (Serhat Karaaslan), Nolya (M. Cem Öztüfekçi), On (Ece Ger), Pilita (Miraç Atabey), Üstümüzden Geçti Bulut

(Yaşar Arif Karagülle), Vardiya 12-48 (Fatih Özdemir)."

Belgesel dalında yarışmada gösterilecek diğer filmler şunlar:

"Beklemek (Bülent Öztürk), Bela Bartok'un İzinde (R. Yılmaz Atadeniz), Ben Uçtum Sen Kaldın (Mizgin Müjde Arslan), Bu Hayattır- (Özgür Oruç), Büyük Anadolu Yürüyüşü (Hakan Tosun), Düşümdeki Uçurtma (Gülsün Sarıoğlu), Evcilik (Bingöl Elmas), Eyvah Babam Emekli Oldu (Bilgi Diren Güneş), Geçmiş Mazi Olmadı (Mehmet Özgür Candan), Ilgar-ın Eteğinde (Deniz Sulan), Kovan (Gökçin Dokumacı), Maya

(Rodi Yüzbaşı), Namus (Aysun Bademsoy), Rastgele Orsa (Hüseyin Bulut), Ucube: Kars'tan Bir Heykel Hikayesi (Erol Mintaş, Taylan Mintaş), Yuva (Ebubekir Çetinkaya), Yüz Karası Değil Ekmek Parası (Banu Acar)."

Yarışma programı ve filmler hakkındaki bilgiye

"http: //www.bostonturkishfestival.org/competition" internet sitesinden ulaşılabilir.

1964 yılından beri Boston'da faaliyet gösteren New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nce düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Erdem Gültekin - WASHINGTON/BOSTON

Kaynak: AA / Güncel

Phoenix Boston Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title