Haberler

Bostanlı Açık Havada Paglıara Rüzgarı

İtalyan folk müziğinin dünyadaki en iyi temsilcilerinden olan Enza Pagliara, İzmir'deki sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

İtalyan folk müziğinin dünyadaki en iyi temsilcilerinden olan Enza Pagliara, İzmir'deki sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Karşıyaka'da bulunan Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda dinleyicileriyle buluşan Pagliara birbirinden güzel şarkıları ve sahne performansıyla izleyenleri adeta büyüledi. İzmir İtalyan Kültür Merkezi'nin organizatörlüğünde düzenlenen konsere ilgi yoğundu.

Enza Pagliara konserde, İtalya'nın en güneyinde yer alan Torchiarolo şehrinde doğduğunu; şehrin isminden de anlaşılacağı üzere Osmanlı seferleri münasebetiyle Türk izleri taşıdığını ve insanlarının da benzeştiğini belirtti.

Doğrudan iletişimle öğrendiği kendi topraklarının müzik kültürünü dinleyicilerine aktaran müzisyen, on beş yıldan beri Çin'den Brezilya'ya kadar tüm dünya sahnelerinde yer almış, Salento'nun popüler kültür ezgilerini, epik-lirik şarkıları, efsaneleri, serenatları, şarkı tarzında doğaçlama diyalogları, azizlere yapılan şifa çağrılarını yorumlamıştır. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suat Taşer Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title