Haberler

Bodrum-Kapusuz:Bu Anayasa Referandumda Yüzde 70 Destekle Geç

Akşam Saatlerinde AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden ve AKP İl Başkanı Gültekin Akça ile Birlikte Bodrum'a Gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Sultan Bağevleri Otel'deki Toplantıya Katıldı. Kapusuz, Bugüne Kadar Mevcut Anayasanın 100'den Fazla Maddesinin Değiştiğini Hatırlatarak, 'anayasa Değiştirile Değiştirile Yamalı Bohça Haline Geldi. Bu Nedenle Anayasa Artık Türkiye'nin İhtiyaçlarını Karşılamıyor. Bu Elbise Bu Bedene Uymuyor, Her Yönden Elbise Dar Geliyor. Bu Nedenle 1980 İhtilalinin Ürünü, Yasakçı Mantığa Dayalı Anayasa Paketini Sivil Anayasa Paketine Çevirme Gayretimiz Devam Ediyor. Ama Yanımızda Olmak, Bu İşe Katkı Sağlamak, Katılımlarını Temin Etmek, Katkı Alabilmek İçin Seferber Olduğumuz Siyasi Kesimden Ciddi Bir Destek Yok, Aksine Köstek Var. Sivil Toplum Örgütlerine Teşekkür Ediyoruz. Ekseriyeti Destek Veriyor. Çok Nadir Farklı Düşündükleri Noktalar Olsa Dahi AK Parti'nin Bu Gayretini Samimi Buluyor ve Katkı Veriyorlar' Dedi.

Akşam saatlerinde AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden ve AKP İl Başkanı Gültekin Akça ile birlikte Bodrum'a gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Sultan Bağevleri Otel'deki toplantıya katıldı. Kapusuz, bugüne kadar mevcut anayasanın 100'den fazla maddesinin değiştiğini hatırlatarak, ''Anayasa değiştirile değiştirile yamalı bohça haline geldi. Bu nedenle anayasa artık Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu elbise bu bedene uymuyor, her yönden elbise dar geliyor. Bu nedenle 1980 ihtilalinin ürünü, yasakçı mantığa dayalı anayasa paketini sivil anayasa paketine çevirme gayretimiz devam ediyor. Ama yanımızda olmak, bu işe katkı sağlamak, katılımlarını temin etmek, katkı alabilmek için seferber olduğumuz siyasi kesimden ciddi bir destek yok, aksine köstek var. Sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz. Ekseriyeti destek veriyor. Çok nadir farklı düşündükleri noktalar olsa dahi AK Parti'nin bu gayretini samimi buluyor ve katkı veriyorlar' dedi.

Konuşmaları salonu dolduran 600 AKP'li tarafından sık sık alkışlarla kesilen Kapusuz, şöyle devam etti:

''Bütün siyasi partilerimiz 'bu yasakçı anayasadan kurtulalım' diyor. Buyurun gelin hadi yapalım dediğinizde 'yok biz burada sizinle birlikte olamayız. Bu meclise bunu yaptırmayız, şimdi değil daha sonra' diyorlar. Bu tartışma 30 yıldır devam ediyor. 30 yıldır siyaset, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri diyor ki 'bu anayasayı değiştirelim', değiştirme adımını attığınızda da geri duruyorlar, farklı bahanelerle karşımıza çıkıyorlar. Örneğin 2007 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri 1. tur oylamasında, CHP olayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Özal, Demirel, Ahmet Necdet Sezer o kurala göre Cumhurbaşkanı seçildi. Bu kişiler Cumhurbaşkanı seçilirken sorun olmayan konu Abdullah Gül seçilirken mi sorun oldu. Anayasa paketini hazırladık ve tüm siyasi partileri ziyaret ettik. CHP daha paketi görmeden, 'görüşürüz ama kabul etmeyiz, siz anayasa yapamazsınız' dedi. Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini paketi görmeden açıkladı. MHP de 'evet anayasa değişmeli, diyor ama AKP yapmamalı' diyor. Bodrum'dan bir çağrıda bulunuyorum; ey siyasiler ne zaman bu sesi duyacaksınız, otuz yıldır anayasanın değişmesinin bekleyen milleti daha ne kadar bekleteceksiniz. Sizin ihtiyacınız olmayabilir, ama bu milletin kaybedecek vakti yok. Siyasi, sosyal ve ekonomik şartlarla, bu anayasa bize hitap etmekten çıktı. Bu nedenle hala gelin beraber yapalım diyoruz. Gelin milletten önce milletin vekilleri olarak 367 oyla bu anayasayı geçirelim. Muğla ve Bodrum'dan ilan ediyorum milletin bu talebine bu isteğine karşı durur, 'istemezük' kararında ısrar ederseniz milletimiz önüne gelen anayasayı yüzde 70'lik bir destekle sonuçlandıracaktır.'

''ANAYASAYA DESTEK VERMEYENLER BU ÇAĞIN GERİCİLERİDİR'

Kapusuz, anayasa paketinin mecliste görüşülmeye devam ettiğini belirterek, ''Meclisin kararı ne olacak göreceğiz, ama milletin kararına hiç kimse mahkeme kararı dayatamaz. Milletin kararı üzerine bir başka karar yoktur. Gerçekten Türkiye'nin değişim, dönüşüm ve reform döneminde toplumun talepleri öne çıkıyor. Özellikle bu süreci durdurmak isteyenler çağın gericileridir, gerici siyasetçilerdir. Parti kapatmalarında da yeni düzenlemeler getiriyoruz. AB ülkelerinde kapatılan parti sayısı 5'i geçmez Türkiye'de ise 25'i aştı. Parti kapatmanın çözüm olmadığını görüyorsunuz, levhasını indirip başka bir isimle yine meclise geliyor. Batılı ülkelerde nasılsa kanunlar o yönde değişiyor' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title