Haberler

Bodrum'da Optimist Heyecanı

Bodrum'da Optimist heyecanıBodrum International Optimist Regatta (BIOR) yarışlarının dördüncüsü, yarın (çarşamba) başlayacak.

Bodrum'da Optimist heyecanı

Bodrum International Optimist Regatta (BIOR) yarışlarının dördüncüsü, yarın (çarşamba) başlayacak.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) faaliyet programında yer alan BIOR'un dördüncüsü, bu yıl 9-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi'nin ev sahipliğinde, İçmeler Mevkii'inde yapılacak. İlk kez Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü faaliyet programına da alındığı öğrenilen organizasyonda, 9 Mart Çarşamba günü sporcular deneme yarışlarında boy gösterecek. Deneme yarışlarının tamamlanmasının ardından saat 17.00'den sonra, marinadan başlayıp, Neyzen Tevfik Caddesi'nin takiben Belediye Meydanı'nda son bulacak kortej yürüyüşü düzenlenecek.

"TURİZMİMİZ AÇISINDAN DA ÖNEM TAŞIYOR"

Türkiye'de düzenlenen ilk uluslararası optimist yarışı olma özelliği taşıdığı belirtilen yarışlar için 16 ülkeden 55 kulüpte 309 sporcunun ön kayıt yaptırdığı öğrenildi. BIOR'a bu sene ilk kez Amerika Birleşik Devletleri'nden de katılım olacağı, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Hindistan ve Uzak Doğu ülkelerinden de sporcuların mücadele edeceği belirtildi.

Yarışlara katılacak bazı sporcular, yarışın yapılacağı İçmeler'deki Bodrumspor Yelken Kulübü'ne gelerek antrenman için denize açıldı. TYF Muğla Yelken İl Temsilcisi Esra Güven, "Bu yarışlar bizim için çok önemli. Yurt dışından katılımlarla yapılan bir yarış olduğu için turizmimiz açısından önem taşıyor. Anneler çocuklarını gönül rahatlığı ile buraya gönderiyorsa, büyüklerde rahatlıkla gelip tatil yapabilirler" dedi.

Organizasyon, 13 Mart Pazar Günü yarışların tamamlanmasının ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçmeler Türkiye Bodrum Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title