Haberler

BM Özel Temsilcisi Zerrougui, Gaziantep'te

İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaret eden Zerrougui: "Savaşın çocuklar üzerindeki etkisini görmek ve ilk elden bilgi almak için buradayım"

BM Genel Sekreterinin Çocuklar ve Silahlı Çatışmalardan Sorumlu Özel Temsilcisi Leila Zerrougui, İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaretinde, "Savaşın çocuklar üzerindeki etkisini görmek ve ilk elden bilgi almak için buradayım" dedi.

Zerrougui, BM Genel Sekreterliği, UNICEF ve UNHCR'de görevli Alec Wargo, Rosalie Azar, Stephanie Marie-Eve Anne Tremblay, Ayman Abulaban, Celine Giulani, John Andrew Young ve Selin Ünal ile İslahiye ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti.

İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Zerrougui, Suriyeli çocuklarla Arapça sohbet etti. Bazı ailelerle özel görüşen Zerrougui, daha sonra çadır kentteki bazı çadırları ziyaret ederek, Suriyeli kadınlarla da sohbet etti.

Zerrougui, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Ürdün ve Irak'a ziyaret gerçekleştirdiğini, Türkiye'nin ardından Suriye'ye gideceğini söyledi.

"Savaşın çocuklar üzerindeki etkisini görmek ve ilk elden bilgi almak için buradayım" diyen Zerrougui, şunları kaydetti:

"Türkiye'de birçok kişi mülteci olarak bulunuyor. Bugün burada Türk medyası önünde bu fırsatı değerlendirerek öncelikle Türk hükümetine bizi kabul ettiği için ve tüm kamplara, her yere girmemizi sağladığı için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Suriyeli mülteciler, Türk insanına ve Türkiye'ye gerçekten çok içten teşekkür ediyorlar. Çünkü burada sığınma talepleri kabul edildi. Burada koruma altında ve güvendeler. Bazıları yaralı durumda, bazılarının ise çok ciddi ihtiyaçları var. Kendilerine ve çocuklarına burada yardım ulaştığını görüyorum ve ben de çok derinden teşekkürlerimi iletiyorum. Bu hem kendim hem de onların teşekkürü."

-"Türkiye, yapabildiğinin en iyisini yapıyor"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zerrougui, "Kamplarda eksiklikler olduğunu düşünmüyorum. Türkiye, yapabildiğinin en iyisini yapıyor. Bu konuda bir tereddüt yok. Buradaki kişiler evlerinden, ailelerinden, topraklarından, vatanlarından kopmuş, gelmiş ve geçici olarak burada bulunuyorlar" diye konuştu.

Çocukların eski düzenlerinde olduğu gibi belki okula gidemediklerini, eski hayatlarına devam edemediklerini ifade eden Zerrougui, ancak her türlü yardıma ulaştıklarını vurguladı.

Uluslararası camia olarak görevlerinin, Türk hükümetine ve diğer ülkelerdeki hükümetlere aynı şekilde desteği genişletmek ve artırmak olduğuna işaret eden Zerrougui, şöyle konuştu:

"UNICEF aynı zamanda diğer Birleşmiş Milletler Kurumları, Mülteciler Yüksek Komiserleri de dahil olmak üzere diğer kamplarda da çalışıyor. Mesela Dünya Gıda Programının yemek kartı programı var. O kart dahilinde mülteciler kendi istekleri doğrultusunda yemeklerini yapıp, pişirebiliyor. Bu çok motive edici bir faktör. Bu konudaki eksiklikler destek olarak sağlanmış durumda Türk hükümetine. Bu gibi konularda isteğimizi daha çok genişletmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz fakat tabi ki bizim de tüm ihtiyaçları karşılama gücümüz olmayabilir ama işbirliğimizin devamı açısından bugün buradayım." - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title