Haberler

BM Güvenlik Konseyi Acil Toplandı

BM Güvenlik Konseyi, Kosova'nın Bağımsızlığını İlan Etmesinin Ardından Rusya'nın Talebi Doğrultusunda Acil Olarak Toplandı.

BM Güvenlik Konseyi, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Rusya'nın talebi doğrultusunda acil olarak toplandı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vitali Çurkin, konseyi acil bir toplantıya çağırdıklarını ve kapalı yapılacak toplantıda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kosova'daki gelişmelerle ilgili brifing vereceğini belirtti.

Çurkin, yarın için Konsey'in açık olarak toplanmasını istediklerini ve toplantıya Sırp devlet başkanının katılmasını beklediklerini söyledi.

Rusya'nın BM'nin 1244 sayılı kararının bölgede görev yapan UNMIK (BM Kosova Misyonu)tarafından uygulanmasını ve Kosova'nın tek taraflı bağımsızlık ilanının geçersiz sayılmasını istediğini ifade eden Çurkin, bölgedeki güvenlik durumundan da endişeli olduklarını söyledi.

Çurkin, Kosova'daki Sıpların ve diğer etnik grupların güvenliklerinin sağlanmasını istediklerini ve Kosova'daki Sıpları bu tek taraflı bağımsızlık ilanı kararına uymamaya çağırdı.

Yeni başlayan Konsey toplantısı basına kapalı yapılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title