Haberler

Bilge Köyü Sanığı Toprağa Verilecek

Banyo Penceresindeki Çamaşır İpine Asılı Olarak Bulunmuştu

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü sanıklarından olan ve önceki gün Ankara'daki Sincan F Tipi Cezaevi'nin banyo penceresinde çamaşır ipi ile asılı bulunan Süleyman Çelebi'nin cenazesi, devlet tarafından koruma altına alınan Kırklareli'ndeki yakınlarının yanına getirildi. Çelebi, bugün toprağa verilecek.

Mazıdağ'ın Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 akşamı nişan evine düzenlenen silahlı saldırıda 7'si çocuk 44 kişi öldürülürken, 2'si çocuk 3 kişi de yaralanmıştı.Yaşanan olayın ardından katliamı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklananların yakınları olan 11 aile can güvenlikleri bulunmadığı gerekçesiyle köyü terkedip, Mazıdağ'da kapalı olan bir fabrikanın misafirhanesine yerleştirilip, jandarma tarafından koruma altına alınmıştı. Ardından devlet korumasına alınarak Kırklareli'ndeki bir siteye yerleştirildiler. Katliamın ardından tutuklanan Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi, kardeşi Abdülhakim Çelebi, Mehmet Emin Çelebi, Mehmet Sait Çelebi, Ömer Çelebi ve Süleyman Çelebi 'ye 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 14 yaşındaki M.Ş.C.' ye 44'er kez 15'er yıl, evinde el bombası bulunan Ahmet Çelebi'ye 15 yıl, silahla havaya ateş eden tutuksuz sanık Mustafa Çelebi'ye 6 ay hapis cezesı verildi. Mustafa çelebi'nin bu cezası ertelendi, tutuksuz yargılanan Mehmet Ali Çelebi, Ali Çelebi, Abdülkadir Çelebi ve 14 yaşındaki. A.Ç. ise beraat etti.

Hakkında 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Süleyman Çelebi, önceki gün Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nin banyo penceresindeki çamaşır ipine asılı olarak bulundu. İntihar ettiği düşünülen Çelebi'nin Ankara Adli Tıp Kurum'nda yapılan otopsisinin ardından cenazesini Kırklareli'nde yaşayan oğlu Mustafa Çelebi ve yakınları teslim aldı.

"BABAMIN İNTİHAR ETTİĞİNE İNANIYORUM"

Ardından cenaze dün akşam saat 22.00 sıralarında Kırklareli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Sağa sola iftira atacak durumda olmadığını söyleyen Mustafa Çelebi, "Bilge köyündeki Cengiz Çelebi ve Ferhat Çelebi Adana'da olan bir insanı Bilge Köyü'nde gösterip 'Bu şahıslar da bize ateş ediyordu' gibi bir iftara attılar. Ben onlar gibi babamın cenazesine, hem de kendi sevdiğim insanlara karşı saygısızlık yapmak istemem. Cezaevi Müdürü ve oradaki insanlarla konuştuğumda babamın kendisinin intihar ettiği lafını kullandılar, ben buna inandım. Babamın intihar ettiğine inanıyorum. Ben bugün Cezaevi Müdürü veya oradakilere iftira atacak kadar küçülmedim. Ne ailemi ne kendimi bu duruma düşürürüm. Başkaları gibi başkalarına iftira atacak durumda da değilim."Babamın sadece bir mektubu vardı. Mektubunda bir iki notu okuyabildim. Savcı Bey'in söylediği isimler üzerinde, babamın okuryazar olmadığı için sadece bir kaç Türkçe ve Kürtçe kelimesi vardı. Orada özellikle Hüseyin Turgut Bayraktar'ı suçlayıcı kelimeler kullanmış. Mektupta 'Şu anda 11 kişilik ailem arkada kaldı. Benim günahım ve vebalım, çocuklarımın günahı vebalını Hüseyin Turgut Bayraktar'ın boynuna atıyorum, suçsuz yere bana ağırlaştırılmış müebbet verdi. Ben bütün hakkımı Hüseyin Turgut Bayraktar'dan istiyorum' yazıyordu. Karşı taraftan da 44 kişi öldü. Bunların acısını her zaman yaşıyorum. Bugün bir kadın için maalesef bu durumlara düştük. 300 nüfuslu bir aile yok oldu. Mehmet Çelebi benim amcam. Bir katliam yaptı ve 44 kişinin ölümüne sebep oldu. Babamın iki eşi vardı. En küçük oğlu 7 aylık, henüz bir kimliği bile yok. Bu aile bundan sonra ne yapacak. Eğer ki sahibi çıkmazsa bu kadınla bu çocuklar nereye gidecek."dedi

"AİHM'E TAŞIYACAĞIM"

Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olayı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağım. Ölmeden bir saat önce babamla telefon görüşmem vardı. Bizler gibi gayet mantıklı konuşuyordu. Babam Süleyman Çelebi 'CMK'nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle ilgili, bize uyuyor mu, uymuyor mu avukatımızla bir görüşün' dedi. Gelecek hafta 'bunun cevabını bildireceğiz' dedik ama kısmet olmadı. Bilge Köyü Muhtarı ne diyorsa doğrudur. Zaten bu insanların başına ne gelmişse birinci derecede o şahıs suçlu. Onların karakterine bırakıyorum, başka diyecek bir şeyim yok."

ÖZEL HAREKAT NÖBET TUTUYOR

Özel Harekat ve resim polis ekiplerinin 24 saat koruma altına aldığı sitedeki güvenlik önlemeri de artırıldı. Süleyman Çelebi, öğle vakti şehir mezarlığnıda toprağa verilecek.

Görünüt dökümü

--------------------

-Cenazenin getirilmesi

-Morg önüne gelen yakınları

-Mustafa Çelebi'nin konuşması

-Mezarlıktan görüntü

(Haber-Kamera:Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ,DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title