Haberler

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Davulcularını Seçiyor

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca sahurda görev yapacak davulcularını seçmek için düzenlediği organizasyon büyük ilgi gördü.

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayı boyunca davul çalma geleneğini yaşatacak 'Davulcuları'nı seçmeye başladı. Bu kapsamda belediyeye başvuruda bulunan davulcular davullarıyla ritim tutarak ve mani okuyarak hünerlerini sergiledi. Belediye önündeki 80. Yıl Cumhuriyet Koruluğu'nda düzenlenen organizasyona, Belediye Başkan Vekili İsmail Yalçın, Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel, Basın Danışmanı Hüseyin Türkoğlu, Belediye Zabıta Müdürü Üzeyir Çöl, Yazı İşleri Müdürü Hakan Kaya, Müzik Öğretmeni Reyhan Özşahin seçici kurul üyeliği yaptı. Program, renkli görüntülere sahne oldu.

15 davulcu adayının yer aldığı yarışmada, katılımcılar en güzel manilerini davulları eşliğinde ritim tutarak okudular. Yarışmanın sonunda Başkan Vekili Yalçın, davulcu adaylarının bir ön elemeden geçtiğini söyleyerek, "Beylikdüzü Belediyesi olarak Türkiye'nin ilgiyle izlediği bir Ramazan programı düzenliyoruz. Programımız geçen yıl gibi çok nitelikli ve profesyonel olacak.

Mahallelerimizde sahurda geleneksel davul çalma etkinliğimizin en güzel şekilde sürmesini istiyoruz. Bu amaçla belediyemize davul çalmak için başvuran adaylarımıza müzik öğretmenimiz tarafından davul ritmine uyumlu mani okuma eğitimi verilecek. Daha sonra elemeler ardından 10 davulcumuz görev başına geçecek" dedi.

Basın mensuplarının da büyük ilgi gösterdiği programda yarışmacılar adeta bir davul şov yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Hakan Kaya Türkoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title