Haberler

Beykoz'da çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak için 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi hayata geçirildi

Güncelleme:

Beykoz'da hayata geçirilen 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi ile çocuklar çeşitli yetenek testleri ve taramalarına tabii tutuldu. Ebeveynlerin de dahil edildiği proje kapsamında, çocuklar test sürecinden geçerken velilere de çocuklarını tanımalarının farklı ve etkili yolları, çocuklara yaklaşım biçimleri, çocuklar ile iletişim gibi çeşitli konularda eğitim verildi.

- Beykoz'da çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak için 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi hayata geçirildi

İSTANBUL - Beykoz'da hayata geçirilen 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi ile çocuklar çeişitli yetenek testleri ve taramalarına tabii tutuldu. Ebeveynlerin de dahil edildiği proje kapsamında, çocuklar test sürecinden geçerken velilere de çocuklarını tanımalarının farklı ve etkili yolları, çocuklara yaklaşım biçimleri, çocuklar ile iletişim gibi çeşitli konularda eğitim verildi.

Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ev Okulu Derneği işbirliğinde 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi hayata geçirildi. Dil yeteneği, akıl yürütme yeteneği, sayısal yetenek, sosyal yetenek ve benzeri yetenek alanlarında çocukların potansiyellerini ortaya koymak, çocukların hangi yeteneklerini şimdiye dek geliştirdiğini ortaya çıkarmak ve ileri süreçte çocuklarla ilgili izlenebilecek bir yol haritası çizmek amacıyla hayata geçirilen projeye veliler de dahil edildi. Beykoz'da Koç Ortaokulunda yapılan projede, öğrenciler sınıflarında yetenek testlerine tabii tutulurken ebeveynlerine ise seminer verildi. Seminerde velilere çocuklarını tanımalarının farklı ve etkili yolları, çocuklara yaklaşım biçimleri, çocuklar ile iletişim gibi çeşitli konularda bilgiler aktarıldı. Öte yandan, projeye şimdiye dek yaklaşık 900 aile başvuru yaptı.

Proje hakkında konuşan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören, "Beykoz'da Koç Ortaokulundayız. Beykoz Belediyesi, Ev Okulu Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Çocuğumu Tanıyorum projesini hayata geçirdik. Burada çocuklarımızın içinde bulunan yeteneklerini keşfetmek ve onları daha sonrasında ilerleyecekleri yolda desteklemek için işbirliğindeyiz. İnşallah bütün yeteneklerimizi Beykozumuza kazandırmış olacağız" dedi.

Proje görevlisi Mehmet Hilmi Eren, "Zaman zaman belli mevki makama gelmiş insanlara mikrofonu uzatıyorlar ve diyorlar ki başarınızı neye borçlusunuz, bugünlere nasıl geldiniz. Onlar da genellikle diyorlar ki ilkokuldaki sınıf öğretmenlerim lisedeki öğretmenlerim beni keşfetti ve bugün bu konumdayım diyorlar. Bu bizi tebessüm ettiriyor ama aslında üzücü bir tarafı da var bu açıklamanın. Çünkü onu doğuran büyüten anne ve babası bu çocuğu keşfedememiş yeteneklerini görememiş bir öğretmen görmüş. O da göremeyebilir fark edemeyebilirdi. Bize göre çevremiz keşfedilemeyen milyonlarla dolu. Çocuğumu Tanıyorum projesi ile aslında ebeveynlerin çocuklarını tanımasını arzu ediyoruz. Anne ve baba çocuğuna objektif bakamayabiliyor. Yapılan bu tür çalışmalar ile yetenek testi çalışmaları ile ve çeşitli tarama faaliyetleri ile çocukların gelişmiş olduğu yönler, desteklendiğinde fayda sağlanacak yönler fark ediliyor ve ebeveynlere bu konuda rehberlik etmiş oluyoruz. Dil yeteneği, akıl yürütme yeteneği, sayısal yetenek, sosyal yetenek, genel yetenek alanlarında bir takım veriler ortaya çıkıyor. Zeka denilen kavram da bu yeteneklerin toplamından oluşan rakamsal değer. Burada ailelere vermek istediğimiz mesaj hem çocuklarını tanımaları hem de onların gelişimini destekleyecek noktada neler yapabilecekleri konusunda onları bilgilendirmek. Çalışma 2 aşamalı. Hem çocuklara yetenek testi yapılıyor ve aileye bununla ilgili rapor gidiyor. Hem de bu esnada velileri bir eğitim veriliyor" diye konuştu.

Çocuğunu sınava getiren velilerden Hatice Seyfi, "Çocuğumun yeteneklerini öğrenmek istiyordum, çok güzel bir fırsat oldu. Diğer annelere de gelmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beykoz Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title