Haberler

Berkin'i Vuranlar Yargılansın

Güncelleme:

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Berkin Elvan için yayınladığı taziye mesajında sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Berkin Elvan için taziye mesajı yayınladı. Sayar, yayınladığı mesajında şöyle dedi;

"Toplumsal tepkilerin demokratik bir hak olan gösterilerle dışa vurulduğu Gezi Eylemleri boyunca insanlarımıza uygulanan şiddetin tanığıyız. Bu kontrolsüz şiddetin yol açtığı genç ölümlere evimizden çıkan cenazeler kadar üzüldük ve unutmadık. Bir polisin yakın mesafeden ateşlediği gaz fişeği ile başından vurulan ve 269 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan kardeşimiz, demokrasi mücadelesinde hakka yürüyenler kervanına 15'inde katılarak, bizlere dayanılması güç bir acı bırakmıştır. Berkin'in ölümüne yol açan polislerin yargı önüne çıkarılmaması, tıpkı Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve Roboski'de bombalarla öldürülen gençlerimizin katillerinin yargılanmaması gibi, bizleri derinden yaralamakta, toplumun barış sürecine olan inancını kırmaktadır. Berkin Elvan'ın ailesine, sevenlerine ve arkasından gözyaşı dökenlere baş sağlığı diliyor, gençlerimizin, çocuklarımızın sokakta öldürülmeyeceği, anaların göz yaşlarının dineceği günlerin hasretini çekiyoruz."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Berkin Elvan Ahmet Sayar Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title