Haberler

Türkiye Berkin Elvan'a Ağlıyor

Güncelleme:

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle birçok ilde eylem düzenlendi.

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için bazı illerde protesto eylemleri yapıldı.

Elazığ'da Yunus Emre Bulvarı'ndaki BDP seçim bürosu önünde toplanan grup, Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle, sloganlar atarak Hozat Garajı'na kadar yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup, tekrar sloganlar eşliğinde BDP seçim bürosunun önüne döndü.

Gruptakiler daha sonra dağıldı.

MERSİN

Mersin'de Forum AVM önünde yolu trafiğe kapatan bir grup, GMK Bulvarı'ndan İnönü Bulvarı'ndaki AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Burada önlem alan güvenlik güçlerince taş ve havai fişek atan gruba müdahale edildi.

Yola çöp konteynerleri ile barikat kurup, taşlı ve havai fişekli saldırıda bulunan grubu polis tazyikli su ve biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Kentin ara sokaklarına dağılan gruplar zaman zaman izinsiz gösterilerini sürdürdü.

BİLECİK

Bilecik'te, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grup, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle oturma eylemi yaptı.

Şehitler Parkı'nda toplanan grup, ellerinde taşıdıkları "Çocuklar Uyuyunca Susuyor, Ölünce Değil!" "Bilecik Susma", "Sen Gazdan Kaçamazsın, Ben Hızlı Koşarım Anne! Ekmeği Ben Alırım...", "Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak" yazılı dövizlerle yarım saat süren oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan gruptakiler dağıldı.

BARTIN

Hükümet Caddesi'ndeki eski belediye binası önünde, sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle öğrencilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Berkin Elvan'ın fotoğrafının yer aldığı standın önüne mum, karanfil ve ekmek koydu. Grup adına basın açıklaması yapıldı.

Dövizler taşıyan ve sloganlar atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

EDİRNE

Zübeyde Hanım Parkı'nda, Berkin Elvan'ın posterlerini taşıyan bir grup, slogan atarak AK Parti Edirne İl Başkanlığı önüne geldi. Burada saygı duruşunda bulunan gruptakiler bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gizem Dokur, ekmek almak için dışarı çıkan ve Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında  yaralanarak 269 gün sonra hayatını kaybettiğini söyledi. Bir süre slogan atan gruptakiler, olaysız dağıldı.

Uzunköprü'de arasında öğrencilerin de olduğu bir grup, Cumhuriyet Caddesi'nde protesto eylemi yaptı.

TUNCELİ

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de arasında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Ovacık ilçesinde, Yeşilyazı Caddesi'nden Ovacık Belediyesi kadar yürüdü. Gruptakiler belediye binası önünde bir süre slogan attı.

Katılımcılar adına konuşan Umut Ayata, Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı diledi. Grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı. Eyleme Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

BOLU

Bolu'da Hükümet Meydanı'nda, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle öğrencilerden oluşan grup, sloganlar atarak İzzet Baysal Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Yaklaşık 200 metre yürüyen grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Burada da slogan atmaya devam eden grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından tekrar Hükümet Meydanı'na dönen grup, burada bir süre bekledikten sonra dağıldı.

GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) önünde Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Berkin Elvan'ın posterinin üzerine ekmek bıraktı.

"Hükümet İstifa", "Berkin Elvan Ölümsüzdür" sloganları atan grup üyeleri, Elvan ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Gruptakiler daha sonra ellerinde ekmek ve dövizlerle slogan atarak Üniversite Bulvarı'ndan Karataş istikametine doğru yürüyüşe geçti. Hükümeti istifaya çağıran platform üyeleri, AK Parti seçim koordinasyon merkezine yürümek istedi. Bir grup, seçim bürosunun önündeki bayrak ve posterleri indirmeye çalıştı.

Merkez önünde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, gruba izin vermedi. Büro önünden ayrılarak tekrar yürüyüşe geçen eylemciler bilboardlardaki Başbakan Erdoğan'ın posterlerini yırttı. Eylemcilerden bazıları da ellerindeki cisimleri çevik kuvvet ekiplerine ve camlara fırlattı. Tekrar üniversite önüne gelen gruptakiler burada bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

KIRKLARELİ

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup,  "Berkin Elvan Ölümsüzdür" sloganı attı. Ellerinde dövizler ve ekmek taşıyarak Kültür Anıt Park'a kadar yürüyen gruptakiler adına basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Bahar İmre, 15 yaşında ekmek almaya giderken atılan gaz bombası ile yaralanarak hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydetti.

Gruptakiler daha sonra yaktıkları mumların arasına karanfil ve ekmek bıraktı, 10 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Lüleburgaz ilçesinde de bir grup tarafından Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle protesto eylemi yapıldı.

MUĞLA

Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelerek şehirde tur atan bir grup, sloganlar atarak yürüdükten sonra tekrar aynı yerde toplandı. AK Parti Muğla İl Başkanlığına yürümek isteyen grubu polis uyardı. Uyarıyı dikkate almayarak yürümeye devam etmek isteyen kalabalığa, çevik kuvvet ekipleri gazla müdahalede bulundu. Gruptakiler de polislere taş atarak karşılık verdi.

Marmaris'te Atatürk Meydanı'nda toplanan bir grup, mumlar yaktı, polis ve hükümet aleyhine sloganlar attı.

Fethiye ilçesinde, Belediyesi Kültür Merkezi önünde bir grup, merdivenlerde oturarak üzerinde "Berkin Elvan Ölümsüzdür", "Çocuklar Uyurken Susulur, Ölürken Değil" yazan dövizler açtı.

Bodrum ilçesinde, Belediye Meydanı'nda toplanan bir grup, Berkin Elvan için saygı duruşunda bulunup, dövizler açtı, sloganlar attı. Berkin Elvan için meydanda lokma tatlısı dağıtıldı.

BATMAN

Atatürk Parkı'nda, arasında bazı  siyasi partiler ve Batman Demokrasi Platformu üyelerinin de yer aldığı grup, Berkin Elvan'ın fotoğrafının yer aldığı standın önüne mum, karanfil ve ekmek koydu.

Halkların Demokrasi Partisi il Başkanı Mahmut Çiftçi, yaptığı konuşmada, Berkin Elvan'ı unutmayacaklarını,  anısını demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelelerinde  yaşatacaklarını söyledi.

Gruptakiler oturma eyleminin ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Berkin Elvan İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

title