Haberler

Bereketli olsun diye dilek havuzuna kayısı döktüler

Mersin'in Mut ilçesinde 57'incisi düzenlenen Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Mut halk oyunları gösterisiyle başladı.

Mersin'in Mut ilçesinde 57'incisi düzenlenen Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Mut halk oyunları gösterisiyle başladı. Festivalde bereketli olması için dilek havuzuna kayısı döküldü.

Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen festivalin açılış törenine, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, çevre ilçe belediye başkanları, mülki amirler, davetliler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, "57'incisini düzenlediğimiz Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali bizim adımıza her yönden önemli. Neden mi çünkü Karacaoğlan var. Neden mi hepimizin evine ekmek götüreceği kayısı var. Bizde bu geleneği devam ettiriyoruz. Önemli olan bu festivallerimizin birlik beraberliğimize katkı sağlaması" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ise Mut'un sofralık kayısısının iyi tanıtılmadığını belirterek, "Mut Türkiye'nin kayısı üretiminin yüzde 85'ini karşılayan tek ilçe. Tanıtımı için elimden geleni yapacağım" dedi.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de, "Türkiye'de sofralık kayısının yüzde 85'ini üreten Mut ilçemizdir. Yıllık 150 bin ton üretim miktarıyla ülkemizde birinci sırada bulunmaktadır. Mersinimizin cennet köşesi Mutumuz mikro klima yapısıyla ülkemizde kayısının en erken hasat edildiği üretim merkezidir. Rusya ve Ortadoğu pazarı başta olmak üzere ihracat kanallarımız açıktır. Hamdolsun bu sene ürünümüzün oluşan fiyatı üreticimizin yüzünü güldürmüştür. İlçemiz kayısının yanında erik, incir ve zeytinin de önemli üretim merkezlerinden biridir" dedi.

Konuşmaların ardından 10 yarışmacıdan oluşan kayısı yeme yarışmasını kazanan kişiye çeyrek altın ödülünü Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz verdi. Bolluk bereketin olacağı ve suyla beraber bahçede kayısının daha bol olacağı inancıyla protokol üyeleri dilek havuzuna kayısı döktü.

Üç gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında ilk akşam Latif Doğan ve Merve Özbey, ikinci gün akşamı Zakkum ve Rubato konser verecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karacaoğlan Mersin Mut Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title