Haberler

Belçika'daki Türk Kuruluşları PKK Saldırılarına Karşı Güvenlik Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

Belçika'daki Türk kuruluşları, terör örgütü PKK yandaşlarının saldırılarına karşı güvenliği sağlama ve provokasyonları engelleme çağrısı yaptı. 20 sivil toplum kuruluşu, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Belçika makamlarını vatandaşların güvenliğini sağlamaya yönelik çabaları artırmaya çağırdı.

Belçika'daki Türk kuruluşlar, terör örgütü PKK yandaşlarının saldırılarına ilişkin Belçika makamlarına provokasyonları engelleme ve güvenliği sağlama çağrısı yaptı.

Belçika Diyanet Vakfı, Belçika İslam Federasyonu (BİF), Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika, CHP Belçika Birliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Belçika'nın da aralarında olduğu 20 sivil toplum kuruluşu (STK), Emirdağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYAD) binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Son günlerde terör örgütü PKK yandaşlarının Belçika'daki Türk toplumuna yönelik saldırılarıyla ilgili, söz konusu STK'ler adına söz alan Bizzturk Derneği Başkanı Safa Akyol, ülkedeki vatandaşların güvenliğiyle ilgili ciddi endişe duyduklarını söyledi.

Akyol, terörün her formuna karşı mücadeleyi desteklediklerini, her türlü şiddet eylemini kınadıklarını vurgulayarak, Belçika makamlarını vatandaşların güvenliğini sağlamaya yönelik çabaları artırmaya çağırdı.

Belçika'daki Türk toplumunun kültürler arası diyalog ve işbirliğine bağlı olduğunun altını çizen Akyol, durumla ilgili gelişmeleri duyarlılıkla izleyeceklerini kaydetti.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan BİF Başkanı Muhammed Ünal da şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç gündür bazı yerlerde bazı bölücülerin, provokatörlerin sivillere, dükkanlara, kahvehanelere, dükkanlara, derneklere saldırması nedeniyle basın açıklaması yapma gereği duyduk. Bu bir barış mesajıdır. Sadece devlete sesleniyoruz. Huzurun tesis edilmesi, Belçika'nın kolluk kuvvetlerinin işidir. İnsanlarımızın sokakta bu tür eylemlere karşı durmaya çalışmasını doğru bulmuyoruz. Belçika kolluk kuvvetleri, içişleri bakanlığı gerekli önlemlerini alsın, kışkırtmalara engel olsun ve bu artık son bulsun diye Belçika makamlarına seslenmek istedik."

Söz konusu STK'ler, Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden'e de bir mektup gönderdiklerini duyurdu.

PKK yandaşlarının saldırıları

Terör örgütü PKK/YPG destekçisi yaklaşık 150 kişilik grup, 25 Mart'ta Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde barikatları sökerek polise saldırmıştı.

Önce Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinin bulunduğu caddeye, ardından Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na doğru yürümek isteyen kalabalık, polis engeliyle karşılaşmıştı.

Ülkedeki şiddet olaylarına devam eden örgüt yandaşları, Liege'e bağlı, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Cheratte köyünde de aynı gece boyunca taşkınlık çıkarmıştı. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, camiye de saldırarak camlarını kırmıştı.

Yüzlerini örten, terör örgütü lehine slogan atarak sokaklarda dolaşan grup, Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar vermişti.

Görgü tanıkları, polisin olaylara müdahale etmediğini bildirmişti.

24 Mart'ta da Brüksel'e yaklaşık bir saat kadar uzaklıktaki Heusden-Zolder kentinde nevruzla ilgili sözde kutlamalardan dönen PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur atarak, Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddeden geçmişti.

Kentte yerleşik Türk asıllı vatandaşlar buna tepki göstermiş, ardından arbede yaşanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Belçika PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title