Haberler

BDP'li Buldan:Temsili Bir Nöbet Eylemi Yapacağız

Güncelleme:

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy 2 bin 700 metre yükseklikte temsilen nöbet tuttu.

BULDAN: GEÇİŞLERİ İZLEMEK ADINA DAĞLARIN ETEKLERİNE GELDİK

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, eşi Emine Aksoy ile birlikte yaklaşık 200 BDP'li, Tekman'ın Çukuryayla Köyüne gitti. Bingöl dağının eteklerindeki Tekman İlçesinin deniz seviyesinden 2 bin 700 metre yükseklikteki Çukuryayla köyü kırsalına çıkan kalabalık, dağda temsilen nöbet tuttu.

Burada bir açıklama yapan Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, geri çekilme sırasında kimsenin burnunun kanamaması gerektiğini bildirdi. Aksoy, "Demokrasi güçlerinin, barış yanlılarının, özgürlük sevdalarınının bu süreci daha hızlı bir şekilde yürütebilmesi için üzerimize görevler düşüyor. Bunlardan birisi sürecin sağlıklı yürümesini sağlayacak tarafta olmaktır. Biz öyle olacağız. Bugün eğer burada böyle bir şey olursa biz kurşunların önüne yatarız. Milletvekilleri olarak yatarız" dedi.

Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise 8 Mayıs'ın önemine değinerek, "Biz de Erzurum'un Tekman ilçesine yakın bir köyde geçişleri izlemek adına dağların eteklerine geldik. Çünkü biz biliyoruz ki bu dağlarda yıllaraca kan aktı. Bugün bu köyde olmak ve tarihe tanıklık etmek bizim açımızdan önemli. Umuyoruz ki hiçbir sıkıntı yaşamadan, müdahala olmadan geri çekilme tamamlanır. Sayın Başbakan, 'tek bir insanının kılına bile zarar gelmeyecek, eğer bir şey olarsa katili benim' demişti. Buna güvenip inanmak istiyorum. Tek bir insanımızın bile kılına zarar verilmemesi için bugün buradayız. Sadece gerilla açısından değil, askerler açısında da geçerli. Her iki taraftan da artık annelerin ağlamaması için insanların yaşamlarını yitirmemesi için bugünü önemsiyoruz. ve bu süreç hızlı şekilde ilerler barış ortamına kavuşuruz" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pervin Buldan Halil Aksoy Tekman Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title