Haberler

BDP'li Aydın: Halkın Tescilini Bekliyoruz

Güncelleme:

BDP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Aydın, yerel seçimlerinde kazanmalarının belli olduğunu sadece halkın tescilini beklediklerini söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Ali Aydın, yerel ve ulusal gazete ve televizyon temsilcileriyle bir araya geldi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Lokali'ndeki basın toplantısında konuşan BDP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Aydın, seçim sürecine ilişkin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"GERİ KALMIŞLIK KÜRTLERE BAKIŞ AÇISININ SONUCUDUR"

Tarihi on bin yıla yakın kadim kente ve kentin kadim halkının hizmetine talip olduklarını kaydeden Aydın, halkın en iyi hizmete layık olduğunu dile getirdi. Cumhuriyet tarihi boyunca Diyarbakır halkının siyaseten mağdur edildiğini ve hat ettiği hizmeti almadığını ifade eden Aydın, "Bir zamanlar sanayi bakımından ilk sırada yer alan iller arasında olan ve şimdi son sırada olan Diyarbakır'ın, merkezi hükümetçe genelde halkları özelde Kürtlere bakış açısının bir sonucudur" dedi.

"TÜM AZINLIKLARLA BİRLİKTE TÜRKİYE İÇ BARIŞA YAKINDIR"

Kendilerinin devamlı olarak Kürt sorununun demokratik çözümünden yana olduğunu ve hep bunu dillendirdiğini kaydeden Aydın, bugün 30 yıllık çatışmalı sürecin sonunda başlatılan barış sürecinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Kürt Halk önderi Sayın Abdullah Öcalan girişimleriyle başlatılan barış süreci, onurlu barış süreciyle beklentimizi ifade ediyor ve umut ediyoruz. Her ne kadar siyasal iktidar ve devlet aklının, Türkiye lehine olan çözüm sürecine karşı ısrar etse de biz barış sürecinin olumlu ve olduğunu ve barışla taçlanacağına inanıyoruz. Türkiye'deki tüm azınlıklar ile birlikte Türkiye kendi iç barışını sağlamaya yakın olduğunu belirtiyoruz" diye konuştu.

"KAZANACAĞIMIZ KESİNDİR HALKIN TESCİLİNİ BEKLİYORUZ"

Diyarbakır'da AK Partinin çok güçlü kazanma beklentisinin olduğunu düşünmediğini ifade eden Aydın, "BDP olarak kazanmayı hedef almıyoruz. Biz zaten kazandığımızı biliyoruz. 30 Mart seçimlerinde halkımız bunu tescil edecek. Diyarbakır'da asgari yüzde 70 oy oranı gerçekleştireceğimize olan inancımız var. AKP Kürt illerinde siyasetiyle ortaya çıkmak ve güçlü bir şekilde ortaya koymak istiyorsa yüreklerini ortaya koymaları gerekiyor. Rojava'da Kürt halkının kazanımlarına saygı göstermeliler. Kamyon ve tırlarda Suriye'ye giden malzemenin ne olduğunu açıklamalılar, Roboski olayı orta yerde duruyor. Binlerce Kürt siyasetçinin cezaevinde olduğu durumda hangi yüzle gidip oy isteyecek. Sayın Hatip Dicle 80 bin oyla seçildi. Zülküf Karatekin, güçlü bir şekilde halktan vekalet aldı ve binlerce siyasetçi cezaevinde. Zaman zaman gerçekleşen tek tük tahliyelerle, 'Bakın size tahliye bahşediyorum' mantığıyla yaklaşıyorlar. Kürt halkı, Kürt siyasetçilerinin yargılamasının uzun sürmesinin bilincindedir ve bizde buna siyasi soykırım diyoruz" şeklinde konuştu.

"FAŞİZAN POLİTİKALARA CEVABI HALK 30 MARTTA VERECEK"

Türkiye'nin aydın, emekçi ve ezilenlerinin, bu ülkede milliyetçi ve faşizan politikaları terk etmeyenlere 30 Martta cevap vereceğini belirten Aydın, "Yakın zamanda Türkiye'deki Türk, Kürt ve diğer tüm halklar Türkiye'deki iç barışı güçlü çıkışıyla sağlayacak. Ben bunun 30 Martta olacağını düşünüyorum" dedi.

"MİLLİYETÇİ, ŞOVEN, TALANCI POLİTİKALARI TERK EDİN. TÜRKİYE HALKI SİZİ DE BAĞIŞLAMAYA HAZIRDIR"

Paralel devletin iktidarın nimetleriyle geldiğini dile getiren Aydın, "İktidarın nimetleriyle iktidara gelen paralel yapının, Türkiye halklarının alın teri olan Türkiye'nin milli değerlerine, yer altı ve yer üstü değerlerine hükmetmeye çalışıyor. Bunların mağduru emekçi ve köylüler ve egemen sistemin dışında sürekli dışlananlar olmuştur. 30 Martta bu politikalar ciddi yara alacak, mağdur halk çok ciddi reaksiyon gösterecektir. Türkiye halklarının üzerindeki bu siyaset son bulmalıdır. Halkın yüzde 95'i buna karşıdır. Sadece kaymağı paylaşmak isteyen sadece yüzde 5'ini kapsayan bir kesimdir. Milliyetçi, şoven, talancı politikaları terk edin. Türkiye halkı sizi de bağışlamaya hazırdır. Türkiye'nin iç barışına katkı sunun. 1 yıldır gençler ölmüyor, analar ağlamıyor. Bunu boşa çıkaracak davranış Türkiye halkının kazanımı değildir. Anaların gözyaşına biraz saygınız varsa barış sürecini sekteye uğratacak davranışlardan kaçının. Demokratik barış süreciyle ilgili yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi ve Sayın Öcalan'ın önerdiği komisyonları mecliste açın. Bu seçim klasik belediye seçimi olmayacak. Halklar Türkiye halklarına hizmet etmeyen politikalara kırmızı kart gösterecektir" dedi.

"CADDE VE SOKAKLARI SOM ALTINDAN DÖŞESENİZ DAHİ ANNELERİN GÖZYAŞININ YANINDA KIYMETİ YOKTUR"

Diyarbakır halkının siyasete ilişkisinin klasik olmadığını ifade eden BDP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Aydın, "Diyarbakır halkının siyasetle ilişkisi yaşamakla birdir. Bir coğrafyada kardeşkanı dökülmüş, kimlikleri dilleri yasaklanmışsa o şekilde halkın siyasete ilgisi klasik olamaz. Siz yerel anlamda bütün cadde ve sokakları, bütün parkları som altından döşeseniz dahi annelerin gözyaşının yanında kıymeti yoktur. Elbette ciddi hazırlık ve projelerimiz vardır. Çünkü yaşam devam ediyor. 80 yıldır yapılmayan birçok şey bizim belediyecilik pratiğimizle gelişti ve yapıldı. Beton bloklar yaratmadan modern kent kimliğini ortaya koymaya çalışacağız. Park ve bahçeleri geliştireceğiz" dedi.

"AK PARTİ FELSEFE OLARAK KADINI EŞİT SAYMAMIŞTIR"

Aydın konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Ak Parti'nin Diyarbakır'da hiçbir belediye için neden kadın aday göstermediği yönündeki sorusuna Aydın, " Ak Parti'nin katı egemen sisteme sahip olduğu açıktır. Ak Parti felsefe olarak kadını eşit saymamıştır. Zaten tersi olsa bu çok sürpriz olurdu" dedi.

"BAŞTA URFA OLMAK ÜZERE AKP'NİN ELİNDEKİ BELEDİYELERİ ALACAĞIZ"

Başta Diyarbakır olmak üzere bölgede BDP'ye katılımın nedeni sorusuna ise Aydın, "Aklın yolu birdir. İnsanlar tabloyu okuyor. Ne yaparsanız yapın halk her şeyi görüyor. BDP ilgi odağıdır. Şanlıurfa başta olmak üzere AKP'nin elinde olan belediyeleri biz alacağız. Tüm kesimlerden yoğun talep ve katılım söz konusudur. En son Şanlıurfa'da bir Arap aşireti katılım gösterdi. Bölgede onlarca aile yüzlerce aşiret doğru düşünce, halkına sevdalı olmanın, halk için her türlü bedeli göze almanın sonucudur. Halk doğru adrese gelmeli. Yanlış adreslerde değil, asıl ikametgâhları olan BDP'ye bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Ali Aydın Diyarbakır Kayapınar Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title