Haberler

BDAC Çin-Türkiye Uluslararası İnovasyon Merkezi Beijing'de Açıldı

Güncelleme:

BDAC (Beijing-Daxing Havalimanı Kenti) Çin-Türkiye Uluslararası İnovasyon Merkezi, Beijing'de açıldı. Merkez ticaret, lojistik, havayolu turizmi ve dijital ekonomi gibi alanlarda işbirliği ve müzakereleri teşvik edecek.

BEİJİNG, 20 Mart (Xinhua) -- BDAC (Beijing-Daxing Havalimanı Kenti) Çin- Türkiye Uluslararası İnovasyon Merkezi Pazartesi günü Beijing'de açıldı.

BDAC Uluslararası İnovasyon Merkezi kapsamında kurulan BDAC Çin-Türkiye Uluslararası İnovasyon Merkezi ticaret ve lojistik, havayolu turizmi ve dijital ekonomi gibi alanlarda her iki taraftan iş toplulukları arasında ticari etkileşimler, işbirliği ve müzakerelerin yanı sıra kaynakların entegrasyonunu da teşvik edecek.

Açılışa katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Çin teknolojisinin dünya lideri olmaya doğru gelişim kat ettiğini ve gelecekte yüksek teknoloji alanında Çin'le daha fazla işbirliği yapmayı umduklarını söyledi. Çalık, "Şu anda Çin'le ve Beijing'deki Daxing bölgesiyle akıllı kentler ve akıllı eğitim alanlarında işbirliği fırsatları arıyoruz" dedi.

Beijing-Daxing Uluslararası Havalimanı Ekonomik Bölgesi (Daxing) İdari Komitesi yetkilisi Wang Lunmao ise BDAC Uluslararası İnovasyon Merkezi'nin, Daxing Havalimanı Ekonomik Bölgesi'nin Daxing bölgesi için bir fuar platformu, ayrıca uluslararası yetenek geliştirme ve inovasyon platformu olarak konumlandığını söyledi.

Wang, merkezin yenilikçi yardımcılar, kamu platformları, finansman hizmetleri, marka tanıtımı ve mekansal hizmetler sağlamak suretiyle yabancı işletmelerin Çin'e girişte yaşadığı zorluklara çözümler sunacağını kaydetti. Çok sayıda uluslararası inovasyon platformunu bir araya getiren merkez, bazı yabancı sermayeli girişimler de kazanmış durumda.

Çin hükümetinin bu yılki çalışma raporu, dış dünyayla üst düzey açılımın genişletilmesini ve karşılıklı fayda ve kazan-kazan sonuçlarının teşvik edilmesini öneriyor. Rapor, yurtiçi ile uluslararası pazar ve kaynakların bağlayıcı etkisinin geliştirilmesini, dış ticaret ve yatırımın ana temelinin güçlendirilmesini, uluslararası ekonomik işbirliği ve rekabette yeni avantajların oluşturulmasını ve yabancı yatırım çekme çabalarının artırılmasını öngörüyor.

Daxing Havalimanı Ekonomik Bölgesi'nin Daxing bölgesi son yıllarda uluslararası üst düzey unsurları bir araya getirme yeteneğini sürekli olarak artırdı, havada "İpek Yolu" inşasına aktif şekilde katıldı, yatırım yapmak ve gelişmek üzere yabancı işletmeleri kendine çekti ve yurtiçindeki işletmelerin dışa açılıp uluslararası piyasalara hizmet vermesine yardımcı oldu.

Daxing Havalimanı Ekonomik Bölgesi'nin Daxing bölgesi, yaşam ve sağlık, uluslararası havacılık, kapsamlı gümrüksüz ve uluslararası lojistik ve dijital ekonomi gibi alanlarda dört endüstriyel topluluk oluşturacak. Her bir topluluk, Daxing Havalimanı Ekonomik Bölgesi'nin Daxing bölgesinin endüstriyel kümelenmesi için kapsamlı bir alan ve aynı zamanda araştırma ve geliştirme, büro, konut, ticaret, eğlence, okul, sağlık ve diğer unsurları entegre eden kapsamlı bir topluluk niteliği taşıyacak.

Daxing Havalimanı Ekonomik Bölgesi 2024 yılında uluslararası üst düzey sektörlere odaklanacak. Fuar tüketimi, yaşam ve sağlık, lojistik ile bilim ve inovasyondan oluşan dört ana sektörün oluşumuna hız verilecek. Ekonomik bölge aynı zamanda dijital ekonomi ve hizmet ticaretini de geliştirecek. İşletmelerle birlikte gelecek odaklı bir dünya havacılık kenti inşa edilecek.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Türkiye Ekonomi Havacılık Uluslararası İlişkiler Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title