Haberler

Batman'da 3 Mezranın Dünya ile Bağlantısı Kuruldu

Batman'ın Sason ilçesi Çakırpınar köyüne bağlı Gortil ve Vartanuz mezraları elektriğe kavuştu.

Batman'ın Sason ilçesi Çakırpınar köyüne bağlı Gortil ve Vartanuz mezraları elektriğe kavuştu. Yıllardır elektrik hasretiyle yanıp tutuşan iki mezra sakinleri elektriğe kavuşmanın sevincini yaşadı. Mezra sakinleri, hayal ettikleri elektriğe kavuşmaları konusunda büyük gayret gösterip emek harcayan ilçe kaymakamı Cihat Arık, DEDAŞ il Müdürü Murat Dursun ve DEDAŞ çalışanlarına teşekkür etti.

Yıllardır gaz lambasıyla yaşamlarını sürdüren 20 haneli 80 nüfuslu Gortil ve Vartanuz mezraları sakinleri geçtiğimiz aylarda Sason Kaymakamlığı'na başvurarak elektrik talebinde bulunmuş, kaymakamlık iki mezra sakinlerine aydınlatma konusunda jeneratör desteği vermişti. Kaymakamlığın tahsis ettiği jeneratörlerle günün kısa bir bölümünde elektriğe kavuşan mezra sakinlerinin elektrik sorununu kökten çözmek için 2 aydır çalışan DEDAŞ ekipleri iki mezrayı elektriğe kavuşturdu.

4 KİLOMETRELİK HAT KURULDU

DEDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun, kaymakamlığın talebi üzerine iki mezranın elektrik sorunundan haberdar olduklarını belirterek, 2 aylık çalışma sonucunda iki mezranın elektriğe kavuştuğunu söyledi. Çetin coğrafi yapıya rağmen ekiplerin canla başla çalışarak 4 kilometrelik hat çekilerek iki mezranın aydınlığa kavuştuğunu aktaran il müdürü Murat Dursun, şunları söyledi:

"Dicle EDAŞ olarak önceliğimiz her zaman insandır. İnsanlarımızın taleplerini karşılayarak mutlu olmalarını sağlamak bizi mutlu ediyor. Devlet döneminde zorluklar nedeniyle yapılmayan veya yapılamayan yatırım ve çalışmaları kurum olarak yapma gayretindeyiz. İlk kez Sason ilçesinde iki mezramız elektriğe kavuştu. İki mezradaki insanlarımız çok mutlu. Biz de onlar kadar mutluyuz. Vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek için buradayız. Vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanmaz, israf yapmazsa kaliteli ve kesintisiz enerji hayalimize kavuşmuş olacağız."

DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Kozluk ilçesi Yenidoğan köyüne bağlı Örmeli mezrasının elektriğe kavuşması için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Örmeli mezrasının bayram öncesi elektriğe kavuşacağı müjdesini veren Dursun, şehir merkezlerinin yanı sıra kırsalda da çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirdi.

MUHTAR VE MEZRA SAKİNLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Gortil ve Vartanuz mezrası sakinlerinin yıllardır gaz lambası veya mum ışığında yaşadıklarını belirten Çakırpınar köy muhtarı M. Said Arslan, "Yıllardır yarı karanlık bir hayatımız vardı. Toprağın suya hasret olduğu gibi biz de elektriğe hasrettik. Bu hafta itibariyle bu özlemimiz bitti. Devletimiz ve DEDAŞ bize sahip çıktı. Bize tarifi imkansız mutluluğu yaşatan ilçe Kaymakamımız Cihat Arık, DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ve DEDAŞ çalışanlarına teşekkür ederiz" dedi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Dursun Batman Sason Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title