Haberler

Başpehlivanlığı Üst Üste 3'üncü Kez Kazanan Orhan Okulu, Altın Kemerini Aldı

BALIKESİR'DE Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet adına düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, ebedi sahibi olduğu altın kemeri Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törenle teslim aldı.

BALIKESİR'DE Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet adına düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu, ebedi sahibi olduğu altın kemeri Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törenle teslim aldı. Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Hocaoğlu, meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı.

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı da olan Uğur, yağlı güreşlere düzen, kura ve yeni bir soluk getirmek istediklerini yinelerken, yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Kurtdere'de güçlü rakiplerini yenerek zafere ulaşan Orhan Okulu'yu kutlayan Başkan Uğur, başarılarının devamını diledi. Kariyerinde Kırkpınar başpehlivanlığı da olan 28 yaşındaki Okulu, Kurtdereli güreşlerinin son yıllarda en önemli yağlı güreş organizasyonlardan birine dönüştüğünü vurguladı. Okulu, Kurtdereli'nin diğer güreş etkinliklerine örnek olması gerektiğini söyledi. Tören sonunda Başkan Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Kurtdere Başpehlivanı Okulu'ya altın kemeri teslim etti.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükşehir Belediyespor Ahmet Edip Uğur Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title