Haberler

Başbakan Yardımcısı İşler, Bosna Hersek'te

Güncelleme:

Emrullah İşler, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu evin de aralarında bulunduğu üç açılış yapacak.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restorasyonu tamamlanan tesislerin açılışını yapmak üzere Bosna Hersek'e geldi.

Başbakan Yardımcısı İşler ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak, Bosna Hersek'in Tuzla kentindeki havaalanına yoğun sis nedeniyle inememesinin ardından başkent Saraybosna'ya  indi.

TİKA Başkanı Serdar Çam'ın yanı sıra aralarında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin de bulunduğu heyetle Bosna Hersek'e gelen İşler, ilk olarak ülkenin kuzeyindeki Bosanski Şamats şehrine geçerek, restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu evin açılışını yapacak. Açılışa, merhum İzzetbegoviç'in oğlu ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç de katılacak.

Aliya İzzetbegoviç'in çocukluğunun ilk yıllarını geçirdiği bu ev, restorasyonun ardından "Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi" olarak hizmet verecek, aynı zamanda Bosna Hersek'teki insani yardım kuruluşu "Merhamet"in bölge merkezi olarak kullanılacak. Merhum İzzetbegoviç'e ait özel eşyanın da sergileneceği bir müzeyi içerisinde barındıracak hatıra evi, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

İşler, Bosanski Şamats'taki açılışın ardından Visoko şehrine geçerek, TİKA tarafından yaptırılan sağlık merkezini hizmete sokacak. Visoko'nun Moştre beldesinde 15 bin kişiye hizmet verecek, yaklaşık 650 metrekarelik alana kurulu ve ismi "TİKA" olacak sağlık merkezi, ülkenin en modern ve prestijli sağlık kurumlarından biri olarak gösteriliyor.

Başbakan Yardımcısı İşler, Bosna Hersek'teki temaslarının ikinci ve son gününde ise Mostar kentini ziyaret edecek. İşler, Kanuni Sultan Süleyman'a sadrazamlık yapmış Rüstem Paşa'nın kardeşi Haci Zaim Mehmet Bey tarafından 1577 yılında yaptırılan ve Hersek bölgesinin tek medresesi (imam-hatip lisesi) olan "Karagözbey Medresesi"nin yeni binasının açılış törenine katılacak.

Cemal Biyediç Üniversitesi'nin kampüsü içerisinde inşa edilen ancak kaynak yetersizliği nedeniyle uzun süredir tamamlanamayan Karagözbey Medresesi'nin yeni binası, TİKA'nın destekleriyle tamamlandı. Karagözbey Medresesi'nin yeni binasının açılışına, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç ve Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç de katılacak.

İşler, açılışın ardından, tarihi Mostar Köprüsü'nü ve 600 yıllık geçmişi bulunan Blagay Tekkesi'ni ziyaret edecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Aliya İzzetbegoviç Emrullah İşler Saraybosna Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title