Haberler

Başbakan Erdoğan(2): "Allah'ın Hesabı Galip Gelecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin meşru siyaset dilini kullanması gerektiğini, aksi takdirde siyasi aktör olarak muhatap olarak kabul edilmeyeceğini ve ciddiye alınmayacağını ifade etti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin meşru siyaset...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin meşru siyaset dilini kullanması gerektiğini, aksi takdirde siyasi aktör olarak muhatap olarak kabul edilmeyeceğini ve ciddiye alınmayacağını ifade etti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin meşru siyaset dilini kullanması gerektiğini, aksi takdirde siyasi aktör olarak muhatap olarak kabul edilmeyeceğini ve ciddiye alınmayacağını ifade etti. Erdoğan, terör örgütünün nasıl bir hesabı varsa milletin de Allah'ın da bir hesabı olduğunu belirtti ve "Eninde sonunda Allah'ın hesabı galip gelecek" dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de terörün insanlık dışı eylemlerinin hiçbir zaman gereğince lanetlenmediğini, şiddetin gereğince dışlanmadığını belirtti. Terör örgütünün çocuk ve kadın teröristlere uyguladığı tacizler ve tecavüzlerin gündeme getirilmediğini ifade eden Erdoğan, "Anamuhalefet bunları yapamaz çünkü gizli anlaşma var" dedi. Terör örgütünün eylemlerinin üzerine gidilmediğini, eylemlerinin kınanmadığını ve net bir tavır alınmadığını söyleyen Erdoğan, "BDP mazlum, mağdur rolüne yatarken, aynı şekilde kimi medya mensupları onları mazlum göstermek için elinden geleni yapıyor. Silahlı mücadeleyi kutsayan BDP'yi görmezden geliyorlar. Bunu medya mensupları ve patronları yapıyor. Bunları dillendirince de beyefendiler rahatsız oluyor. Bunları bir başbakan niçin konuşuyor? Ne olacaktı? Siz attığınız başlıklarla meydanı boş bulup dolaşacak mıydınız? Size alkış mı tutacaktık? Bunu mu bekliyorsunuz?" dedi.

Medyanın siyaseti bir çözüm aracı olarak görmeyen ve şiddeti destekleyen BDP'yi görmezden geldiğini buna karşın "hukuk devreye girip demokratik kurallar işletilince, milli irade sorumluluk üstlenince aynı BDP'yi mazlumlukla, mağdurlukla, itilmiş kakılmış olmakla niteleyebildiğini" ifade etti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonrası çok daha kötü olurmuş. Bir de tehdit ediyorlar. Bu ülkede o zaman hukuk neden var? AK Parti iktidarı neden var? Vatandaşım sokağa çıkmasın diye mi var?"

-"ÖZGÜRLÜK HAVARİSİ KESİLİYORLAR"-

Hakkari'deki AK Parti mitinginde vatandaşların kendisini perdelerin arkasından izlediğini savunana Erdoğan, terör örgütünün militarist bir kafayla terör estirdiğini, buna "eyvallah edilemeyeceğini" belirtti. Erdoğan, terör örgütünün infazlarını sorgulayamayanların terör örgütü yöneticileriyle yaptıkları söyleşileri de maharet gibi sunduğunu belirtti ve "Hukuk ve hükümet söz konusu olunca da özgürlük ve demokrasi havarisi kesiliyorlar" eleştirisinde bulundu.

-"SİYASET DİLİNİ KULLANMAYAN MUHATAP ALINMAZ"

BDP'nin bir siyasi aktör olmak istiyorsa meşru siyaset dilini kullanması gerektiğini, aksi takdirde siyasi aktör olarak muhatap olarak kabul edilmeyeceğini ve ciddiye alınmayacağını, milletin "Şark kurnazlığını" yutmayacağını, terör ve şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını, elinde silah olanın meşrulaştırılamayacağını belirtti. Türkiye'nin tarihinin etnik grupların ortak şehitleriyle yazıldığını ifade eden Erdoğan, Selahattin Eyyubi, Ahmed-i Hani, Ceziri, İdris-i Bitlisi gibi örnekleri vererek, "Bunlar tıpkı Mevlana gibi Yunus gibi Hacı Bektaş-ı Veli gibi hepimizin ortak gönül erleridir. Burada şüphe söz konusu değildir" değerlendirmesinde bulundu.

-"ALLAH'IN HESABI GALİP GELECEK"-

Erdoğan, kutsalı ve dini değeri olmayan terör mensuplarının bu gönül erleriyle aynı kefede olamayacağını belirterek, "Alnı secdeye varan, "La İlahe İllallah' diyen, kalbinde kutsalı olan ve yaradan sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi? Bu toprakların ezan, Kur'an ve secdeyle yoğrulmuş tarihi var. Bu topraklardan ezanı, Kur'an'ı ve secdelerle yücelen mescitleri hiç kimse silip atamaz. Buna kimsenin gücü yetmez. Malazgirt'ten kurtuluş savaşına kadar bu topraklarda ezan özgürce okunsun diye mücadele ettik" diye konuştu. Erdoğan, terör örgütü mensuplarının dini değerlerle dalga geçen görüntülerinin televizyonlara yansıdığını hatırlatan Erdoğan, asimilasyon politikalarını terk eden hükümet olduklarını ve yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti. Kürtçenin seçmeli ders yapıldığını, televizyonlarda Kürtçe yayınlar yapıldığını ve bu alanda yapılan diğer çalışmaları anlatan Erdoğan sözlerini şunları söyledi:

"Bunlar yol haritamızda vardı ve yaptık. Ne istiyorsun onu söyle? Sana yapılmayan ne var? Batıda olup sende olmayan ne var? İstihdam diyorsan onun vebali sende. Sen girişimcinin gelmesine katkıda bulunacaksın değerli kardeşim. Bölücü terör örgütünün karşısında sen de duracaksın. Bak o zaman girişimci nasıl yatırım yapmaya başlıyor."

Erdoğan, doğunun kalkınması için yapılan çalışmalardan ve verilen teşviklerden bahsettiği konuşmasını, "Terör örgütünün nasıl bir hesabı varsa Allah'ın da, bu aziz milletin de bir hesabı var. Eninde sonunda Allah'ın hesabı galip gelecek" diyerek bitirdi. (ANKA/SON)

(OE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

title