Haberler

Barzani: Suriye'deki Savaştan Sonra Kürtler'in Kaderi Belirsiz

Güncelleme:

Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi başkanı Barzani, 'Rojava'daki savaşın bitmesinin ardından buradaki Kürtler'in ne olacağının ve kaderlerinin belirsiz olduğunu söyledi.

İngiltere merkezli Sky News'in Arapça kanalına konuşan Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, Irak'taki Kürtler'in en büyük hayalinin bağımsızlık olduğunu, bunun geciktirilmemesi gerektiğini söyledi.

"KÜRTLERİN NE İLE KARŞILAŞACAKLARI MEÇHUL"

Suriye'deki gelişmelerle ilgili görüşü sorulan Kürt lider, bu ülkedeki çatışmaların sona ermesinden sonra ' Rojava' olarak nitelendirilen Suriye Kürtleri'nin ne ile karşılaşacaklarının meçhul olduğunu vurguladı.

Mesut Barzani, "Buradaki Kürtler'in durumu, kaderi belirsiz ne Suriye Hükümeti ne de muhalifler, Kürt haklarını tanımıyor" dedi.

"KÜRT GRUPLAR ARASINDA DA GÖRÜŞ BİRLİĞİ YOK"

Irak'ın kuzeyindeki Kürt gruplar arasında da görüş birliği bulunmadığını ayrışmalar olduğuna dikkat çeken Barzani, "Bu görüş ayrılıkları nedeniyle bugüne kadar çok şey kaybettiler. O bölgedeki en büyük sorun da budur. Rojava'daki taraflar arasında birlik oluşturulmalı. Bir Kürt kardeşleri olarak Suriye olaylarının başında tüm Kürt taraflarıyla görüştüm, onları dinledim. Ancak benim onların işine karışamam söz konusu değil. İçinde bulundukları duruma bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup, rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim" dedi.

"SAVAŞ BİTTİKTEN SONRA KADERLERİ NE OLACAK BİLMİYORUM"

Mesut Barzani, Suriye'deki Kürtler'in arasında görüş birliği bulunmamasının sonucu ne Şam yönetimi ne de diğer muhaliflerle de anlaşamadıklarını kaydederek, "Nasıl bir yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Suriye Rojava Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

hlg:

Kürtler Türklerle birlik olmadıkdan sonra istedikleri gibi asla yaşama hakları olmayacak.

20
6
yanıtYanıtla
Sehitler Olmez Vatan BolunmezMobil-ANDROID:

leş olcaklar belli

8
7
yanıtYanıtla
MOR:

Barzani bile kürtler kullanılıyor diyo. pyd haçlılar için savaşıyor farkında değil. kürtlere göre Amerika rusya iran israil hepsi kürtlerin iyiliğini düşünüyor. Kürtlerin devletini kurmak için milyarlarca para harcıyorlar. Herşey kürtler için evet bu kafayla devam.

5
7
yanıtYanıtla
yok kutup ayısı:

belli SÜRGÜN tabii şanslı olanların kalanı gübre. . .

5
6
yanıtYanıtla
MEĞRİLİ:

Kürtleri Irak ta saddam gazla katliam yaptı. Suriye de Esed insan yerine koyup kimlik kartı bile vermedi. Türkiye Cumhuriyeti ise bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı bile yaptı. Aklını kullanan Türk-Kürt diye ayırımı yapmaz. Biz kardeşiz. Kimse bizi ayıramaz.

6
5
yanıtYanıtla
göreceksiniz:

kürtler devlet kuracak akp sizi destekliyor , cekinmenize gerek yok arkanızdayız , israil amerika ve türkiye kürt devletini destekliyor sizi kimse duruduramaz.

3
6
yanıtYanıtla
dobra:

Türkiyeye bağlanmadığınız sürece yahudi işi bitince o topraklarda sizi yaşatmaz. Siyonizmin bir eli Amerika bir eli Rusya ve yaptıkları ortada!

5
4
yanıtYanıtla
samim77:

ingiliz köpekleri sizi, araplardan ne farkınız var soysuzlukta. . . . . Bir rahat vermediniz şu coğrafyaya

6
2
yanıtYanıtla
meraklılara:

surıye haclilardan temizlenecek, kurtlerde paşa paşa orda yaşayacak, haclı kefenelerı alıcas!!!!!!

4
3
yanıtYanıtla
Adem oğlu habil:

Turkiye ye bağlanın eyalet olun gavurlar Türkiye ile bile oyun oynuyorlar kürt leri yasatirlarmi ya masa olur ya ölür.bu sebeble artik yeter Birleşim icimizdeki hainleri temizleyelim bu devlet hepimize yeter. Bunu anlayalim Türk kürt kardeştir kardeşler sirf ikilik olmasin diye kelle gider. Bu iş dinende caiz bu sebeble hakka hizmet hayir huzur kardeslikse niyet et tirnaktan ayrilmasin ayrilacaksada kendimiz ayiralim ABD AB Karistirilmasin.

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title