Haberler

Bardakoğlu: "Papa'yı Eleştirmekte Haklıydım"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Roma Katolik Kilisesi'nin Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus'u, 12 Eylül'de Almanya'nın Regensburg Kentinde Yaptığı Konuşma Nedeniyle Eleştirmekte Haklı Olduğunu, Ama Bu Olayın Artık Geride Kaldığını Söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'u, 12 Eylül'de Almanya'nın Regensburg kentinde yaptığı konuşma nedeniyle eleştirmekte haklı olduğunu, ama bu olayın artık geride kaldığını söyledi.

Ali Bardakoğlu, İtalya Devlet Televizyonu RAI-2'de bu akşam yayınlanan demecinde, ''Papa'yı eleştirmekte haklıydım. Zira o direkt olarak İslam'ı hedef almıştı. Meşru gösterilemeyecek ağır bir konuşmaydı. Ama hadise artık geride kalmıştır'' dedi.

Bardakoğlu, Papa'nın, 28 Kasım Salı günü Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapacağı ziyaretteki görüşmenin önemine de değinerek, ''Buluşma, görüş ve fikir alışverişi açısından iyi bir fırsat olacak. Türkiye, Papa'ya konukseverliğini gösterecektir'' diye konuştu.

Bardakoğlu, ''Ben, iyimser biri olarak sadece barışı düşünüyorum. Dini liderler olarak geçmişi geride bırakıp, herşeyden önce barışı özendirmek durumundayız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title