Haberler

CHP'li Balbay İçin Cezaevi Önünde Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verilmesinin ardından, Sincan Cezaevi önünde bekleyenler coşkulu anlar yaşadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar vermesi, Sincan Cezaevi önünde bekleyen yakınları ve çok sayıda partilinin de coşkulu anlar yaşamasına neden oldu.

4 yıl 9 ay 15 gündür tutuklu bulanan Balbay'ın tahliye haberinin iletilmesinin adından cezaevi önünde ellerinde CHP ve Türk Bayraklarıyla bekleyen partililer sevinç çığlıkları attı. Cezaevi önünde halay çeken partililerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

-SAĞLIK RAPORU ALINACAK-

Balbay'ın tahliye işlemlerini devam ederken, aralarında CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Parti Meclisi Üyeleri Umut Akdoğan ve Gül Çiftçi'nin de olduğu çok sayıda partili Balbay'ı karşılamak üzere Sincan Cezaevi Kampüsünde bulunuyor. Yine bazı milletvekillerinin ve Grup Başkanvekillerinin de Balbay'ı karşılamak üzere cezaevine doğru yola çıktığı belirtilirken, CHP Ankara İl ve ilçe örgütleri de gün boyu Balbay'ın tahliyesini bekledi.

CHP'li Özel ANKA'ya yaptığı açıklamada Balbay'ın cezaevi kampüsü içindeki sağlık kurumundan "sağlam" raporu almasının ardından, işlemlerinin tamamlanarak tahliyesinin gerçekleşeceğini söyledi. Özel, Balbay'ın eşyalarının ise arabalara yerleştirilmeye devam ettiğini ifade etti. Balbay'ın eşi Gülşah Balbay da cezaevinde bulunuyor.

Balbay'ın tahliyesinin ardından bir basın açıklaması yapması da beklenirken, cezaevinden konvoy eşliğinde ayrılması planlanıyor.

-İLK DURAK GENEL MERKEZ-

Özel, Balbay'ın cezaevinden çıkmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediği ifade ederek, "İlk durak Genel Merkez" dedi. Özel, yine Balbay'ın TBMM Genel Kurulu'nda yarın yemin edeceğini de belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Balbay Özgür Özel Sincan İzmir Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title