Haberler

Bakan İslam Üçer Kardeşlerin Dramına Kulak Verdi

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Van'ın Gürpınar ilçesinde anneleri ölünce sıkıntı yaşayan Üçer kardeşler için gerekenin yapılması talimatı verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla, Van'ın Gürpınar ilçesinde anneleri ölünce sıkıntı yaşayan Üçer kardeşlere sosyo-ekonomik destek verilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada İslam'ın, Van'ın Gürpınar ilçesinde anneleri ölünce sıkıntı yaşayan Üçer kardeşler için gerekenin yapılması talimatı verdiği bildirildi.

Bakan İslam'ın talimatı üzerine Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün aile hakkında gerekli incelemeyi yaptığı belirtilerek, kurum bakımını istemeyen çocuklara, sosyo-ekonomik destek verilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Buna göre çocuklara aylık bin 96 TL'yi bulan sosyal destek bağlandı. Ayrıca ailenin eşya ihtiyacı Gürpınar Kaymakamlığınca giderilecek. Çocukların gıda ve giyim ihtiyaçları da karşılanacak. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ilk etapta 3 bin 500 TL'yi bulan desteği aileye ulaştırdı."

Bakan İslam'ın eğitimleri devam eden çocukların takipte tutulmasını istediği de belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ayşenur İslam Gürpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title