Haberler

Bakan Eroğlu: Dün Gece Kandil'de Bir Takım İnler Vuruldu (3)

'yurtdışında YAŞAYANLAR DÖNÜMÜŞÜ BİZZAT GÖRÜYOR' Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay, Sultandağı, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde düzenlenen resmi bayramlaşmalar ile partisinin aday tanıtım toplantılarına katıldı.

'yurtdışında YAŞAYANLAR DÖNÜMÜŞÜ BİZZAT GÖRÜYOR'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay, Sultandağı, Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde düzenlenen resmi bayramlaşmalar ile partisinin aday tanıtım toplantılarına katıldı. Bakan Eroğlu, Emirdağ'da gazetecilere yaptığı açıklamada Belçika'da yaşayan Türk nüfusunun büyük çoğunluğunun Emirdağlılardan oluştuğunu söyledi. Yurtdışındaki Türklerin, Türkiye'deki istikrarın önemini en iyi bilenler olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Yurtdışındaki kardeşlerimiz Türkiye'deki muazzam dönüşümü 12- 13 yılda en iyi şekilde bizzat görenler. Bu bakımdan bütün yurtdışındaki vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; bir oy dahi çok önemli. Gerektiğinde bir oy iktidarı yakalamamıza vesile olabilir. Lütfen yurtdışındaki bütün vatandaşlar, bakın gayet güzel şekilde yurtdışında oy kullanma imkanı açıldı. Ak Parti döneminde açıldı" dedi.

'AVRUPA MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR'

Ak Parti'nin Avrupa'da yaşayan Türkler için milletvekilliği imkanı planladığını da aktaran Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Avrupa'da da milletvekili adaylarımız olabilecek yakın bir gelecekte. Böyle bir düşüncemiz vardı. Şu anda bunun için bir kanun gerekiyor. Hazırlıklar yapılıyor ve biz de bunu arzu ediyoruz. Avrupa milletvekillerimiz de olsun arzu ediyoruz. Bunu gönülden istiyoruz çünkü onların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne katkıları mutlaka çok büyük olacaktır. Bu yüzden bütün yurtdışındaki kardeşlerime şunu söylüyorum; mutlaka giderek oylarını kullansınlar. Tabi oylarını istikrardan yana ve Türkiye'nin büyümesinden yana kullanmalarını istiyoruz."

Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Sultandağı Bolvadin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title