Haberler

Bakan Bozdağ: Ülkemizde işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans vardır

Güncelleme:

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Bizim ülkemizde işkenceye, kötü muameleye sıfır tolerans vardır ve kim yaparsa yapsın üzerine gideriz" dedi.

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, "Bizim ülkemizde işkenceye, kötü muameleye sıfır tolerans vardır ve kim yaparsa yapsın üzerine gideriz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakanlık personeli ile iftarda bir araya geldi. Bozdağ, adalete hizmet etmenin herkese nasip olmayacağını söyleyerek, personelini kutladı. Adalet hizmetini yerine getirirken birçok personeli de şehit verdiklerini aktaran Bozdağ, "Mehmet Selim Kiraz Savcımız, makamında DHKP-C terör örgütünün saldırısı sonucu şehit edildi. İzmir Adalet Sarayımıza dönük oradaki hakim, savcı, zabit katibi, mübaşir ne kadar çalışan adalet personeli varsa hepsine dönük terör eylemi gerçekleştirmek istediler. Fethi Sekin kardeşimiz, bu terör eylemini yapacak teröristlere karşı canını ortaya koydu ve şehit oldu. İşte bugün de sabah saatlerinde Bursa'da infaz koruma memurlarımızdan Cengiz Yiğit kardeşim terör örgütünün kurduğu alçakça tuzak neticesi şehit oldu. 7 infaz koruma memurumuz da yaralandı hamdolsun hepsinin sıhhati yerindedir. Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelede kararlıdır. Devletimiz teröristlerin inlerine girmeye ve yaptıkları hain saldırıların hesabını sormaya kararlıdır" ifadelerini kullandı.

'İŞKENCE İDDİALARININ TAMAMINA YAKINI KURGUDUR'

Bozdağ, son birkaç aydır cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olduğuna dair iftiraların gündeme geldiğini hatırlatarak, "Terör örgütleri bu iddiaları esasmış gibi sosyal medyadan, kendi yayın organlarından ve parlamento içine kadar uzanan bazı kişiler vasıtasıyla gündeme taşıyor. Türkiye'nin ceza infaz sistemi çok net ve şeffaftır. Dünyanın en iyi örneklerinden bir tanesidir. Hem ulusal hem de uluslararası denetime açıktır. Her türlü denetim cezaevlerimizde yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye, 2005'te Türk Ceza Kanunu'nda işkence suçlarında zaman aşımını kaldıran bir ülkedir. Biz kendimize güveniyoruz, bizim ülkemizde işkenceye, kötü muameleye sıfır tolerans vardır ve kim yaparsa yapsın üzerine gideriz. Biz bu işkence iddialarını araştırıyoruz ama araştırdığımız iddiaların tamamına yakını neredeyse ya abartma ya çarpıtma ya da emin olun kurgudur. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Türkiye cezaevlerinde işkence ve kötü muamele yoktur. İşkence ve kötü muameleye sıfır toleransla yaklaşılmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

title