Haberler

Bağcılar Belediyesi Dijital Şehir İkizi Projesiyle Ödüllendirildi

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim Yıldızları Yarışması'nda 'Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi' ile ödül kazandı. Proje, Bağcılar'ın dijital bir ikizi oluşturarak afet ve acil durumlarda şehir yönetimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen yarışmada, "Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi" projesi ile ödüle layık görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde yapılan "11'inci Bilişim Yıldızları" yarışmasının ödül törenine çok sayıda sivil toplum kuruluşu, özel sektör ve yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Bağcılar Belediyesi, törende "Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi" projesiyle "Yerli ve Milli/Özgün Proje Yarışması" kategorisine layık görüldü.

Ödülü, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Selçuk Güldüler teslim aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri konforlu hale getirmek ve işlerini kolaylaştırabilmek için teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıyoruz. İlçemize de bu dijital hizmetleri yansıtmak adına 'Dijital Şehir İkizi" projemizi hayata geçirdik. Projemizi ödüle layık gören herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

3 boyutlu kent modeli oluşturulacak

Bağcılar'ın "dijital ikizi" oluşturulacak projeyle afet ve acil durumlarda şehirdeki bütün yapı stoku ve mekansal verilerin CBS tabanlı olması amaçlanıyor.

Proje doğrultusunda, ilçeye ait 360 derece panoramik sokak görüntüleri çekildi. Bununla birlikte "akıllı şehircilik" projelerinin altlık verisi niteliğindeki Bağcılar'a ait 3 boyutlu kent modeli oluşturulması da hedefleniyor.

Pilot bölge olan Bağlar Mahallesi'nde toplam 52 noktaya gürültü, sıcaklık, duman, rüzgar, ışık ve radyasyona duyarlı çeşitli sensörler ve kameralar yerleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Bağcılar Yerel yönetim Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title