Haberler

Avşa - Ulaştırma Bakanı Bınali Yıldırım Avşa'da Açılışlara Katıldı

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne Bağlı Avşa Beldesi'ne Gelerek Bir Dizi Açılışlara Katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avşa'nın Alt Yapı Sorunlarını Çözeceklerini Söyledi.

BALIKESİR'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Beldesi'ne gelerek bir dizi açılışlara katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avşa'nın alt yapı sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Avşa Beldesi'ne helikopterle gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ilk olarak Belde Belediye Başkanı Cevdet Çağlar'ı makamında ziyaret etti. Avşa ile ilgili bilgiler alan Bakan Yıldırım daha sonra deniz suyunun arıtılarak içme suyuna dönüştürüldüğü arıtma tesisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından açıklama yapan Yıldırım, 4,5 milyon dolara mal olan arıtma tesisinin günde 4 bin ton deniz suyunu arıtacağını söyledi. Tesisin hizmete girmesiyle adanın 40 yıllık su ihtiyacının karşılandığını belirten Bakan Yıldırım, "Avşa Adası yaz aylarında yoğunluk yaşıyor. Ada, 3 bin nüfusa göre kaynak almasına rağmen yaz aylarında 250- 300 bin kişiye hizmet vermektedir. 3 bin nüfusa göre aktarılan kaynaklarla 250-300 bin nüfusa hizmet edebilmek mümkün değildir. O yüzden geçen yıl söz vermiştik. Bu yıl sözümüzü büyük oranda yerine getirdik. Tüm bu çalışmalar Avşa adamıza hayırlı olsun" dedi.

"AZAP YOLU RAHAT BİR YOL HALİNE GELECEK"

İşlemeyen Balıkesir'in Körfez Havaalanını yaptıkları yatırımlarla uluslararası bir havaalanı haline getirdiklerini dile getiren Yıldırım, "Bu havaalanı 1 milyon kişiye hitap ediyor. Yollarımızda güneyden-kuzeyden, batıdan-doğudan tüm hızıyla devam ediyor. En son Balıkesir-Havran arasındaki 63 kilometrelik zor bir yolu da bölünmüş yol kapsamına aldık. 2-3 yılsonunda azap yolu olan bu yolda rahat bir yol haline gelecek. Balıkesir'e Ankara'dan karayoluyla gelenler rahatlıkla Körfeze ulaşabilecekler. Diğer yandan vatandaşlarımızın Körfezden Çanakkale'ye rahat ulaşması için duble yol çalışmamız var. Ancak Altınova civarında tarihi SİT'ten dolayı tıkanma oldu. Şimdi yolun güzergÈhını değiştirdik. Direk Kazdağılarını aşmak suretiyle Ayvacık üzerinden vatandaşlarımız Çanakkale'ye gidilecek. Bandırma-Çanakkale arasındaki 133 kilometrelik duble yol çalışmalarını bu yıl bitirilmesini planlıyorduk. Ancak yapım işini alan 5 şirketin mali krize girmesinden dolayı bu yıl bitiremeyeceğiz. Yolu tekrar ihaleye çıkardık. Önümüzdeki yıl bunu tamamlayarak hizmete sokacağız" diye konuştu.

Bakan Yıldırım geceyi Avşa'da geçirecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title