Haberler

Atatürk Parkı'na 5 Minareli Ve Beş Bin Kişilik Camimi Yapılıyor?

Güncelleme:

Sakarya'ya Yapılması İstenilen Merkez Cami Yeri İçin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ İle Görüşen Camii Ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetimi; Ankara'dan Umutlu Döndü.

Bir takım ziyaretler için Genel Başkan Recep Kıyak ile birlikte Ankara'ya çıkarma yapan 15 kişiden oluşan Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Merkez Yöneticileri; Sakarya'ya yapılması istenilen 5 bin kişilik merkez cami yeri ile Kur'an Kurslarındaki 12 yaş sınırının kaldırılması konusunda Başbakan Yardımcısı ve Yozgan Milletvekili Bekir Bozdağ ile ikili görüşme yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Başbakanlık Resmi Ofisinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile gerçekleşen özel toplantıya; Çaykur eski Genel Müdürü ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri ve Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Ekrem Yüce ile Camili Mahallesi Muhtarı ve Yenikent Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yunus Özçelik'te katıldı.

Ekrem Yüce Yalnız Bırakmadı

Toplantıda söz alan Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak; federasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek, Kur'an Kurslarındaki 12 yaş sınırının kaldırılması konusunda destek istedi. Aynı zamanda Federasyon Onursal Başkanı olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri Ekrem Yüce'de federasyonun kuruluş aşaması ve projelerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olan Sakarya'nın büyük bir camisi olmadığını ifade eden Yüce; bu konuda fedarasyonun Adapazarı merkezinde belirlediği yerin Sit alanından çıkartılarak, Sakarya'ya yakışır bir külliye yapılmasını konusunda destek istedi.

Sakarya'nın simiyle sadece Büyükşehir olduğunu ifade eden Merkez Cami Dernek Başkanı Şemsi Trabzon ise; Sakarya'nın büyükşehir olması için; federasyon olarak belirledikleri ve Adapazarı Merkezi'nde bulunan Atatürk Parkı'nın sit alanından çıkartılarak, buraya Sakarya'nın ibadethanesiyle, Kur'an Kurslarıyla ve külliyesiyle en büyük cami yapılması konusında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan yardım istedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Destek

Toplantı'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına katıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu'nun isteği ve sorunlarının çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı telefonla aradı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ; telefonda Bakan Bayraktar'a "Benim Sakarya'dan gelen Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu yönetiminden oluşan çok değerli misafirlerim var. Misafirlerimiz benden Sakarya'nın Büyükşehir olması için 5 bin kişilik ve 5 minareli cami yapmak istediklerini iletti.

Fakat istedikleri yerin sit alanı olduğunu, buraya cami yapmak için, yerin sit alanından çıkartılması gerektiğini istediler.Bende sizden, Bakanlık olarak yerin sit alanından çıkartılarak, cami yeri olarak tahsis edilmesi konusunda destek istiyorum" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ; "Sorunun çözümlenmesi için uğraşacağız" dedi.

Bakan Bayraktar: "Yer İçin Desteğe Hazırız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise telefonda; "Öncelikle yerin Tarih veya Doğa sit alanı olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor. Camin yeri için istenilen alan Doğa sit alanı ise biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, bizde her türlü desteği vermeye hazırız" diyerek, federasyona ümit verdi.

Kuran Kurslarındaki 12 Yaş Sınırı Kalkıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ayrıca; Kuran kurslarındaki Kuran eğitiminde ilköğretim ve 12 yaş sınırı şartının bu haftaçözüme kavuşturacaklarını da söyledi.

Başbakanlık'tan umutlu ayrılan Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Yönetimi; sorunlarının çözümü noktasında destek veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile her konuda yanlarında gördükleri Onursal Başkanları olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri Ekrem Yüce'ye teşekkür ettiğini söyledi. (Levent CANDAN / ANKARA)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title