Haberler

Aslı Baş Davasında Tahliye Yok

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, turizmci Ahmet Bayer'in villasında 2003 yılı Mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın beşinci duruşması, avukatların birbirlerine sözlü...

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, turizmci Ahmet Bayer'in villasında 2003 yılı Mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın beşinci duruşması, avukatların birbirlerine sözlü sataşmaları nedeniyle durgun geçti. Tutuklu sanık Hakan Bayer'in tahliye talebi kabul edilmezken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek yeni bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşma ertelendi.

ile oğlu Volkan Bayer (24), tutuklu oğlu Hakan Bayer (26) ve TCK'nın 281'inci maddesini içeren 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapsi istenen yardımcıları M.U.'nun (35), bugün Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde beşinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, mahken Baş'ın babası Mehmet Baş, avukatları Fahri Safa Küpçü, İbrahim Ateş ve Faruk Zorba ile Bayer Ailesi'nin avukatları Hatice Cebeci, Atilla Kaan Komut, Duygun Yarsuvat, Mustafa İlker Gürkan da katıldı. Bayer Ailesi'nin 20 kadar yakınını da izlediği duruşma 3 saat sürdü.

"AHMET BAYER DE SUÇLUDUR"

Avukatlarından Faruk Zorba, manken Baş'ın ölümünden itibaren olayın intihar olarak lanse edilmesi için Başsavcı B.T.T. başta olmak üzere güvenlik güçlerinden de birçok kişinin belgelerde önce 'düşme' diye kaydedildiğini, ardından olayın intihar olarak değiştirildiğini ve yargının yanıltılmak istendiğini iddia etti. Avukat Zorba, " Ahmet Bayer, bu olayın intihar olarak gerçekleştiğinin yansıtılması için Ankara'da yüksek mevkilerdeki bürokratları da ölümden hemen iki saat önce arayıp yardım istemiştir. Yardım istediği insanlar cenaze levazımatçısı mıdır ki bir ölümün ardından yüksek makamda çalışmış insanlardan yardım istiyor. Bu ölümde Ahmet Bayer de suçludur. Tutuklanmasını talep ediyoruz. Talebimiz gerçekleşmeyecek ise bu kez adli kontrol şartlarının ağırlaştırılması talebimizdir" dedi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİLER

Bayer Ailesi'nin avukatlarından Mustafa İlker Gürkan ise Hakan Bayer'in tahliyesini isteyip, "Üniversiteyi kazanmış, kayıt yaptırmak üzere olan bir genç, tam 11 aydır tutuklu bulunuyor. Avukatları olarak sayın mahkeme heyetinden Hakan Bayer'in tutuklu kalmasına neden olan somut bir tek delil göstermenizi bekliyoruz. Aksi halde talebimiz, Hakan'ın tahliye edilmesidir" dedi.

Tarafların avukatların sık sık kendi aralarında tartışmaları nedeniyle gergin geçen duruşmada, taleplerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Hakan Bayer'in tahliye talebini reddedip, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek yeni bilirkişi raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

DURUŞMA ÇIKIŞINDA GERGİNLİK

Adliye çıkışında, Bayer Ailesi'nin yakınlarının Baş Ailesi'nin avukatlarını göstererek, "Bu artistleri çekin" diye bağırmaları üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Duruşma nedeniyle tedbir amacıyla bekletilen Çevik Kuvvet ekibinin araya girmesiyle gerginlik daha fazla büyümeden yatıştırıldı.

İlk kez basının karşısına çıkan Alman uyruklu Melis Strassner, sevgilisi tutuklu sanık Hakan Bayer'in babası Ahmet Bayer ile açıklama yaptı. Trassner, "Olay anında Hakan ile birlikte odada uyuyordum. Bunu defalarca anlattım, ifademde söyledim. Olay sırasında, seslere uyanan Hakan, yardım için dışarı çıktı. Ölüm olayı ile ilgili hiçbir ilgisi yok neden hala tutuklu anlayamıyorum" dedi.

Baş Ailesi'nin avukatı Fahri Küpçü ise "Aslı'nın ölümünden beri gerek yargıyı gerekse bilirkişileri etkisi altına almaya çalışan Ahmet Bayer, bugün de adliyeye bugüne kadar hiç görmediğimiz adamlarını getirmiş, bizi tehdit etmeye korkutmaya çalışıyor. Adalet, er geç yerini bulacak. Bizi ve Baş Ailesi'ni bu tür tehditlerle, korkutamazlar. Gerekli yasal müracaatları yapacağız" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bayer Aslı Baş Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title