Haberler

Askon Genel Başkanı Cesur: "Seçimin Erkene Alınmasını Çok Olumlu Buluyoruz"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, 24 Nisan'da yapılacak seçimi çok önemsediklerini belirterek, "Bu seçimin erkene alınmasını da çok olumlu buluyoruz.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, 24 Nisan'da yapılacak seçimi çok önemsediklerini belirterek, "Bu seçimin erkene alınmasını da çok olumlu buluyoruz. Çünkü belirsizlik hem iş dünyasını hem de vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Cesur, ASKON Ordu Şubesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi'nin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi.

Cesur, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bu seçimle tescillenmiş ve pekişmiş olacağına işaret etti.

Şu anda hem cumhurbaşkanlığı hem de başbakanlık gibi ikili bir sistem olduğunu anımsatan Cesur, "Dolayısıyla bazen aralarında ihtilaf oluyordu ve bürokraside de sıkıntılar oluyordu. Bir kısmı başbakana bağlı, bir kısmı cumhurbaşkanına bağlıydı. Şimdi tek elden yönetilecek. Bürokrasi ve işlevler hızlanacak." diye konuştu.

İstikrar bakımında da yeni bir dönemin açılacağına dikkati çeken Cesur, şöyle devam etti:

"O yüzden bu seçimi çok önemsiyoruz. Bu seçimin erkene alınmasını da çok olumlu buluyoruz. Çünkü belirsizlik hem iş dünyasını hem de vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu. Erken karar alınarak seçimi öne almak ve süreci de kısa tutmak hem piyasayı hem de reel ekonomiyi rahatlatmış bulunuyor."

Cesur, bu süreci çok kısa sürede atlatıp istikrarlı bir şekilde önlerine bakacaklarını vurgulayarak, iş dünyası olarak çalışmaya, ihracat yapmaya ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

"İstikrarlı ekonominin devam edeceği kanaatindeyim"

Ülkenin bir dönemeçten geçtiğini belirten Cesur, şunları kaydetti:

"İstikrarlı büyüyen Türkiye'yi yurt dışındaki malum ülkeler çekemiyor. Bölgede güç olmamızı, hükümdar olmamızı istemiyorlar. Dolayısıyla dışarıdan bize gerek dolar üzerinden gerekse de faizlerin artırımı üzerinden baskı yapıyorlar fakat bu konuda ekonomimiz sağlam. Sıkı istikrarlı ekonomi politikamız devam ediyor. Merkez Bankasının da eli güçlü. Gerekli müdahaleleri de yapıyor. Ben bu sürecin de geçici olacağı ve istikrarlı ekonominin devam edeceği kanaatindeyim."

Cesur, ASKON hakkında da bilgi vererek, "Şu anda 50'ye yakın ilde şube ve temsilciliğimiz var. Bunu inşallah yıl sonuna kadar 60'a çıkarmayı hedefliyoruz. Yurt dışında da şu anda halihazırda 20 temsilciliğimiz var. Bunu da 30'a çıkarmayı planlıyoruz. Şu anda 10 bin düzeyinde de üyemiz var." dedi.

Öte yandan ASKON'un Altınordu ilçesi Yeni Mahalle'deki yeni şubesi de düzenlenen törenle açıldı.

Buradaki törene, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ali Cesur Ordu Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 21 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şaban Ataş'ın katilleri tutuklandı! Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title