Haberler

ArtContact İstanbul 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Yenikapı'da Açıldı

Güncelleme:

ArtContact İstanbul, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışında konuşmalar yapıldı ve ödüller takdim edildi. Fuar kapsamında söyleşiler, konserler, konferanslar, workshoplar ve projeler gerçekleştirilecek.

ArtContact İstanbul, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

ATİS Fuarcılık tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen uluslararası çağdaş sanat fuarının ön izlemesi, müzik dinletisi, açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Açılışta konuşma yapan ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, "Fuarın sanat piyasalarına yön vermesi, destek olması, sanat piyasalarının iyileşmesi ve güçlenmesi için platform olmasını diliyorum." dedi.

Aygül, fuar kapsamında gerçekleştirilecek 24 söyleşide sanatın çeşitli konularının tartışılacağını, ayrıca projelerin geliştirileceği toplantıların, workshop, dinleti ve konserlerin de programda yer aldığını ifade etti.

"Sanatın iyiliğe güzelliğe sevk eden diline ihtiyaç var"

Açılışa konuk olan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sanatçılarla ve aydın insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz dünyanın birçok yerinden insanın insana yaptığı kötülük haberleri geliyor. Özellikle Gazze'de çocuklar ölüyor, savaş her geçen gün dünyanın bütün coğrafyasına yayılıyor. Dolayısıyla sanatın, sanatçının o barış dilini zorlayan, insanları kötülükten arındıran, iyiliğe güzelliğe sevk eden, diline, yaratıcılığına ve üretkenliğine Türkiye'nin ve dünyanın çok ihtiyacı var."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, İstanbul'un kültürel dinamiğini ileri taşımak ve uluslararası standartlarda çalışmalara imza atmak gayreti içinde olduklarını, her kesime seslenen, kapsayıcı ve değer yaratan bir kültür sanat anlayışını odağa aldıklarını anlattı.

İstanbul'u dünya çapında bir kültür başkenti haline getirme hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Abbas, "Kültür sanat sektörünü daha ileriye taşımak ve bu süreçte aktif bir rol oynamak önceliklerimiz arasında yer alıyor." görüşünü paylaştı.

"Kararlı alımlar yapın, evinizi sanatla güzelleştirin"

Ressam Bedri Baykam, fuarda genç sanatçılara destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Bütün koleksiyonerlere, sanatseverlere söylüyorum; kararlı alımlar yapın, evinizi sanatla güzelleştirin. Çünkü sanatçılarımızın boyaya, seyahat etmeye, kiralarını ödemeye ihtiyaçları var." dedi.

Oyuncu Tamer Levent, sanat fuarlarının önemine değinerek, "ArtContact gibi buluşmaların sadece fuar zamanı değil, fuarların arasında da devam eden etkileri olmasını hayal ediyorum. Hem de bu buluşmaları düzenleyen kişilerin deneyimlerinden kültür politikalarımızın da yararlanmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen adına Ayhan Kavas'a "Sanata Katkı Ödülü", Arttv kurucusu İnci Aksoy'a "Kurum Onur Ödülü", Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Umur Deniz'e "Sanatçı Onur Ödülü" takdim edildi.

Fuar hakkında

ArtContact İstanbul 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Türkiye'den ve dünyadan galeri ve sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Genç yeteneklere destek verme, sanatı her alana yayma gibi amaçlarla yola çıkılan fuarla, modern toplumun ortaklığını geliştiren, toplumsal yaşamın bir parçasını oluşturan bireylerin benliği ile bu misyonun içinde yer almasını sağlayan kamusal alan kavramının sanat ile buluşturulması hedefleniyor.

Yüzü aşkın katılımcının çatısı altında 40'dan fazla ülkeden sanatçının binlerce eserinin sergilendiği ArtContact İstanbul kapsamında söyleşiler, konserler, konferanslar, workshoplar ve projeler gerçekleştirilecek.

Resimden fotoğrafa, heykelden enstalasyona kadar sanatın her dalından çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği fuar, 26 Mayıs'a kadar 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Mimar Kültür Sanat Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Nevşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muş Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muğla Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Mersin Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title