Haberler

Ardahan'da "Veli Akademileri Projesi" tamamlandı

Güncelleme:

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Veli Akademileri Projesi kapsamında düzenlenen Sertifika dağıtım programına katıldı.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, Veli Akademileri Projesi kapsamında düzenlenen Sertifika dağıtım programına katıldı.

Ardahan Valiliği koordinesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce yürütülen Veli Akademileri Projesi kapsamında düzenlenen eğitim programlarına katılan velilere sertifikaları verildi.

Valilik Toplantıda salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Masatlı, insanın her yönü ve yanı ile muhakkak eğitilmesi gerektiği bir dünyada yaşadığımıza vurgu yaparak, "Ülkemiz özellikle son yıllarda eğitim anlamında çok önemli değişimler ve gelişmeler kateddi. Teknoloji bizim içerisinde yaşadığımız dünyada neredeyse ayrılmaz bir parçamız haline geldi. Eğitim çok önemli derken burada göreve başladığımızda ilin eğitimiyle ilgili farklı konularda bilgiler aldık. Ardahan ilimizin sınırda olması demek eğitimde geri olması anlamına gelmemekteydi. Bu noktada neler yapabiliriz diye düşündük, farklı fikirleri değerlendirdik ve bu süreçte başta ben olmak üzere, Vali Yardımcılarımız, Milli Eğitim Müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz hep beraber burada ki eğitimin hem niteliğini, hem de niceliğini masaya yatırıp, kaliteli bir eğitim için gayret göstermeye başladık. Bu doğrultuda sürekli toplantılar düzenleyerek eğitim konusunda tüm dinamikleri hayata geçirdik. İyi bir noktaya geldiğimiz görülüyor. Bu yıldan daha ümitli olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü ilimizin eğitim anlamında gerek donanım, gerek eğitim kurumları ve gerekse öğretmen konusunda sorunları bulunmamaktadır. Bu anlamda, eğitim kalitemizi arttırma noktasında 20 farklı proje ile önemli projelerimizden biri de Veli Akademileri Projesi'ydi. Günümüzde, teknolojideki hızlı ve önlenemez gelişmeler her kesimde etkisini göstermektedir. Teknoloji merkezli bir hayatın çevremizi kuşattığı günümüz dünyasında her şeye, her yere rahat ve hızlı bir biçimde erişim sağlandığı için -aile içi iletişim başta olmak üzere- günümüzde birebir ilişkilerde sorunlar yaşanmaktadır. Ailede çocuğa zaman ayırma, çocuğa sorumluluk bilinci kazandırma, çocuğun sorunlarıyla ilgilenme, sıcak bir aile ortamı sağlama, örnek olma konularında faaliyetler yürütülerek öğrencilerin okul ve sosyal hayat başarılarını, velilerimizin okul ile olan ilişkilerini geliştirmek bu projenin ana çıkış noktası olmuştur. Bilinçli bir veli iş birliğinde ise eğitimde istenen hedeflere daha rahat ve doğru bir biçimde ulaşılabilecektir. Veli Akademileri Projesi, Ardahan'daki resmi okullarda öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velileri bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlandı. Proje kapsamında ilimizde eğitim gören 19 bin 500 öğrencinin ailesine ulaşmak hedeflenmiş olup il genelinde 6 bin 371 velimize belirlenen konularda eğitimler verilmiş, 4 bin 256 ailemize ev ziyaretleri düzenlenmiştir. İlimizde bu projemize destekleyen "Koçumla Gelişiyorum", "Ardahan Okuyor", "Değerler Eğitimi", "Zeka Dünyamı Keşfediyorum", Akıllı Sınıflar gibi çeşitli projelerimizle okul aile işbirliğini güçlendirerek yarınlara daha güçlü ve daha mutlu, umutlu bakmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Vali Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı ile diğer protokol üyeleri tarafından, Veli Akademileri Eğitimine katılan velilere sertifikaları takdim edildi. Program sonunda Vali Masatlı, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Valiliği Ardahan Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title