Haberler

Antalya Turkcell Superonline'dan Antalya'ya 102 Milyon Liralık Yardım

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, fiber internet için 102 milyon TL'si Antalya'ya olmak üzere ülke genelinde toplam 2.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, fiber internet için 102 milyon TL'si Antalya'ya olmak üzere ülke genelinde toplam 2.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

The Marmara Antalya Otel'de Turkcell TV Plus'ın tanıtım toplantısına katılan Ceyhun Özata, 2008 yılında fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 2 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirtti. Özata, 2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere müşteri sayılarının 1.1 milyona ulaştığını aktardı. Ülke genelinde gerçekleştirdikleri fiber internet yatırımının 102 milyon TL'sini Antalya'ya yaptıklarını belirten Özata, Turkcell Superonline'nin yatırımlarla 1000 Mbps hızında internet hizmetini 130 bini aşkın ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdığını kaydetti. Şehri 1000 kilometreye yakın fiber ağ ile donattıklarını açıklayan Özata, Antalya'da 41 bin fiber internet müşterisine ulaştıklarını da söyledi. Antalya'da fiber kullanıcılarının aylık ortalama veri tüketiminin 55 GB, ortalama hızın ise 26 Mbps olduğunu anlatan Özata, Turkcell TV Plus'ın da tanıtımını yaptı.

ZAMAN VE MEKANDAN BAĞIMSIZ TELEVİZYON KEYFİ

Dünyada televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini, 2006 yılında televizyon izleyicilerinin yüzde 69'u yayın akışını takip ederken, bu oranın 2013 yılında yüzde 32'ye gerilediğini aktaran Özata, geriye kalan yüzde 68'in ise 'seç-izle' seçeneğiyle kontrolü ele aldığını aktardı. 'Artık istediğimiz yerde, istediğimiz zaman istediğimiz içeriği izleyebilme imkanımız var diyen Özata, Turkcell TV Plus ile herhangi bir televizyon kanalındaki pnogramın 12 saat geriye alınıp izlenebildiğini, bunun yanında kayıt da yapılabildiğini söyledi.

Ceyhun Özata, kısa süre önce tanıtımını gerçekleştirdikleri Turkcell TV Plus kutusunun 45 bin evde yerini aldığını, toplam kullanıcı sayısının ise 400 bini geçtiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü

'Turkcell sinerjisiyle geliştirdiğimiz kişisel televizyon platformu Turkcell TV Plus'ın en önemli özelliği üstün teknolojisiyle geleceğin televizyon izleme deneyimini bugüne taşıması. Turkcell'in güçlü 3G ve Turkcell Superonline'ın fiber altyapısı üzerinden hizmet veren platform sayesinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların yanı sıra, TV Plus kutusu ile evlerdeki yerini alıyor. Herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunan TV Plus, ayrıca istenilen programı 'bulut'a kayıt etme özelliğiyle fark yaratıyor. Gerçek çoklu ekran deneyimi ile televizyon keyfi zaman ve mekana bağımlı olmaktan tamamen kurtuluyor. Örneğin evde izlemeye başladığınız bir filmi, kaldığınız yerden akıllı telefonunuzdan izlemeye devam edebiliyorsunuz.

BİNALAR TÜRKİYE'NİN VİZYONUNA UYUMLU OLMALI

Türkiye'nin fiber internet hizmetinde Avrupa'dan çok önde olduğunu kaydeden Özata, buna karşılık binaların ise fiber altyapı donanımından yoksun olduğunu söyledi. Özata, şöyle konuştu

'Türkiye'deki mevcut binalarda maalesef bu yeni teknoloji yok. Bu teknoloji mevcut telefon hatları veya ADSL'de kullanılan bakır hatların çok ötesinde olduğu için tüm kablolamayı yeniden yapmak gerekiyor. Bundan sonraki projeler ya da kentsel dönüşümler bunun için bir fırsat. Yeni yapılacak binalarda ve sitelerde bu altyapının hazır edilmesinde yarar var. Çünkü Türkiye'nin 2023 vizyonunda Türkiye'deki tüm konutların yarısına 1000 Mbps internet götürmek hedefleniyor. Bu vizyonun gerçekleşebilmesi için binaların fiber internet altyapısına sahip olması gerekiyor. Mevcut binaların altyapısının da değişmesi gerekiyor. Mevzuat gereği bakır hatlar yeterli görülüyor. Bunun daha ileriye götürülmesinde yarar var. Yeni inşa edilen birçok firmayla çok ciddi işbirliğimiz var. Yeni yapılan projelerde fiber altyapı hazır inşa ediliyor. Türkiye'nin her köşesinde benzer uygulamaların olması lazım.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Superonline Antalya Ceyhun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title