Haberler

Antalya Hdp'li Oluç: Erdoğan Hitler Almanya'sına Özeniyor

Hdp Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler Almanya'sına özendiğini öne sürdü.

Hdp Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler Almanya'sına özendiğini öne sürdü. HDP Antalya İl Örgütü, 24 Ocak 2016 tarihinde yapılacak HDP Genel Kurulu öncesinde iki günlük konferans düzenledi. Konferansa katılan Saruhan Oluç, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylarda hazin bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Çok ağır bir dönemden geçtiklerini belirten Saruhan Oluç, "'90'lara geri döndük' diye konuşuluyordu. Bu 90'lar değil. Bu 1924'ler, bu 1937'ler, 38'ler. Oraya geri döndük aslında. Bu birdenbire mi ortaya çıktı? Yoksa hazırlanmış, planlanmış siyasi iktidarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleceğe dönük planları içinde yer alan bir yürüyüş mü, bu bir yol haritası mıydı?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamayı da değerlendiren Saruhan Oluç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gizliyorlardı, yalanlıyorlardı ama en sonunda baklayı ağzından çıkardı. Dedi ki, 'Üniter devletlerde başkanlık sistemleri olabiliyor tarihte. Bakın Hitler Almanya'sındaki gibi' dedi. Hitler Almanya'sına özeniyor. Onun için yapıyor bütün bunları. Başka bir şey için değil."

Süleyman EKİN / ANTALYA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Saruhan Oluç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title