Haberler

Antalya Ek 3 Festival Kortejine 'kadın' Damgası

Antalya'da bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin sağanak yağış nedeniyle ertelenen geleneksel korteji festivalinin son gününde yapıldı.

Antalya'da bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin sağanak yağış nedeniyle ertelenen geleneksel korteji festivalinin son gününde yapıldı. Bu yıl 'kadın' temasının işlendiği festivalin Yeşilçam'ın birbirinden ünlü isimlerinin katıldığı kortejine, kadına yönelik şiddeti protesto eden döviz ve afişler damgasını vurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin geçen pazar günü sağanak nedeniyle ertelenen korteji, festivalin son gününde yapıldı. Saat 14.00'te başlayan kortej öncesi Yeşilçam'in birbirinden ünlü isimleri Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Yılmaz Köksal, Murat Soydan, Salih Güney, Süleyman Turan, Engin Çağlar, Selda Alkor, Çoşkun Göğen, Selçuk Özer, Kuzey Vargın, Gülsen Tuncer, İlyas Salman kortejin başlayacağı Antalya Kültür Merkezi'ne geldi. Kortej öncesi Sevtap Parman ve Ahu Tuğba, Aysun ve Ali Kocatepe çiftinin 'Antalya'ya Koş' şarkısı eşliğinde Papağan Cabbar'la dans etti.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin geleneksel kortejinde bu yıl festivalin ana teması 'Kadın'a uygun olarak, kadına yönelik şiddeti protesto eden 'Şiddeti Önlemek Devletin Görevidir', 'Erkeksen Vurma Kadın Susma', 'Anneni Seviyor Eşini Dövüyor musun?' yazılı dövizler taşındı. Oyuncu Meral Orhonsay ise kortejde boyunca 'Şiddetle Barışamayız' yazılı dövizi taşıdı.

Antalya Kültür Merkezi önünden başlayan ve Büyükşehir Belediyesi önünde sona eren korteje halkın ilgisi büyük oldu. Üstü açık ciplerde bulunan sanatçılar 6 kilometrelik güzergahta kendilerine sevgi gösterisinde bulunan Antalyalılara karanfil atarak karşılık verdi. Kortejin en ilgili çeken isimleri ise özel tasarlanmış üstü açık bir Murat 124'ten Antalyalıları selamlayan Nuri Alço, Ahu Tuğba ve Selçuk Özer oldu.

Anadolu Ateşi'nin davul grubunun eşlik ettiği festival kortejini Büyükşehir Belediyesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın karşıladı. Geleneksel kortej, Başkan Akaydın'ının sanatçılara verdiği kokteyl ile sona erdi.

Emre BAYLAN/Antalya / DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title