Haberler

Antalya'da Kaybolan Kişilerin Yerinin Belirlenmesi

Kaybolan kişilerin helikopterden çekilen fotoğrafı basınla paylaşıldı AFAD'ın termal görüş özeliğine sahip helikopteri de özellikle gece arama çalışmalarına katıldı.

Kemer ilçesinde Likya Yolu yürüyüşü sırasında kaybolan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşının helikopterden çekilen fotoğrafı basına verildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 16 Ocak'ta saat 12.20 sıralarında 112 Acil çağrı servisinin İngiltere Konsolosluğu'ndan aranarak bir İngiliz vatandaşı ile yanında bulunan 2 Hollanda vatandaşının 10 Ocak'ta Kemer ilçesine gittikleri, 14 Ocak'ta uçakla dönmeleri gerekirken dönmedikleri ve kayıp olduklarının bildirildiği belirtildi.

Aynı gün saat 15.30 sıralarında kayıp kişilerden İngiltere vatandaşı David James Alan Mackie'nin (22) 112 çağrı merkezini arayarak Hollanda vatandaşları Marije De Groot ve Friso Anne Antoney de Vries ile Likya Yolu'nda 5 gün doğa yürüyüşü yaptıkları, yollarını bulamamaları nedeniyle kayboldukları, sağlık sorunlarının bulunmadığı ancak yiyeceklerinin bittiğini söylediklerini anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kayıp kişilerin bulunması amacıyla 16 Ocak'tan bu yana İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Fatih Üstündağ emir komutasında Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komanda Özel Asayiş Komutanlığından 30 personel, 3 dağ komanda arama timi, Akseki Jandarma Tabur Komutanlığından 75 personelden oluşan jandarma bölüğü, 45 jandarma personeli, 30 AFAD personeli, 60 kişilik Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibi ve gönüllü vatandaşların katılımıyla arama çalışmaları yürütüldü. Kayıp kişiler, bugün saat 09.50 sıralarında Kemer ilçesi Beldibi Kanyonu'nda İl Emniyet Müdürlüğü helikopteri ile Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin'in keşfi sırasında bulundu."

Bu arada helikopterden çekilen ve 3 kişinin görüldüğü fotoğraf da basınla paylaşıldı. Fotoğrafta kayıp kişilerin bir arada bulunduğu ve helikoptere doğru baktıkları görülüyor.

AFAD çalışmaları

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise özellikle termal görüş özeliğine sahip helikopterle gece arama çalışmaları yürütüldü. 112 çağrı servisine kayıp kişilerden birinin telefonla ulaşmasının ardından koordinatları belirlenen bölgede sinyal takip edilerek arama çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Çalışmalar sonucunda da kayıp kişilere ulaşıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Likya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title