Haberler

Ankara2kamuda Toplu Görüşmelerin Birinci Turu Sona Erdi; Görüşmeler 18 Ağustos?S Ertelendi

Kamu-sen Başkanı Akyıldız: "toplu Sözleşme Hakkının Referanduma Bağlı Kalınarak Gündeme Taşınması Kamu Çalışanlarını Referandumda Baskı Altına Almak Anlamına Gelebilecek Bir Uygulamadır"

KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ: "TOPLU SÖZLEŞME HAKKININ REFERANDUMA BAĞLI KALINARAK GÜNDEME TAŞINMASI KAMU ÇALIŞANLARINI REFERANDUMDA BASKI ALTINA ALMAK ANLAMINA GELEBİLECEK BİR UYGULAMADIR"

Kamu?da toplu görüşmelerin birinci turu sona erdi. KESK Genel Başkanı Sami Evren, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ilk tur sonunda ayrı ayrı açıklamalarda bulundu. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, toplantının KESK Genel Başkanı Sami Evren'in toplu sözleşmeyle ilgili talebinin değerlendirilmesi için 18 Ağustos?a ertelendiğini söyledi ve "Toplu sözleşme hakkının referanduma bağlı kalınarak gündeme taşınması kamu çalışanlarını referandumda baskı altına almak anlamına gelebilecek bir uygulamadır," dedi.

Kamu-Sen olarak bu konudaki gelişmeleri kabul etmediklerini belirten Akyıldız, kamu çalışanlarının, Anayasa'nın 90?ıncı maddesi çerçevesinde toplu sözleşme hakkının olduğunu kaydetti. Akyıldız, "Toplu sözleşme hakkının referanduma bağlı kalınarak gündeme taşınması kamu çalışanlarını referandumda baskı altına almak anlamına gelebilecek bir uygulamadır," dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title