Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kadın Milletvekillerine Projeleri Gezdirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'nın dört bir tarafında açmış olduğumuz gençlik merkezlerimiz ile de Başkent'teki suç oranlarını ciddi ölçüde aşağıya çektik."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'nın dört bir tarafında açmış olduğumuz gençlik merkezlerimiz ile de Başkent'teki suç oranlarını ciddi ölçüde aşağıya çektik. Dünyada örneği olmayan 'Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'mizdeki üye sayısı da ilk geldiğimde 5 bin civarında iken, bugün bu sayı yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 950'lere kadar düştü" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile birlikte kadın milletvekilleri ve MKYK'nın kadın üyelerine proje alanlarını gezdirerek, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başkan Gökçek'in ev sahipliğinde yeni tasarlanan gezi otobüsleriyle gerçekleştirilen tanıtma turuna, Güldal Akşit'in yanı sıra Ankara milletvekilleri Ülker Güzel, Tülay Selamoğlu, Nurdan Şanlı, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, İstanbul milletvekilleri Gülay Dalyan, Mihrimah Belma Satır, Sevim Savaşer, Tülay Kaynarca, Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar ile Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun kadın üyeleri katıldı. Türkiye'nin farklı illerinden milletvekili seçilerek, Ankara'da yoğun bir çalışma temposu altında yaşamlarını sürdüren ve kenti çok fazla tanıma fırsatı bulamayan milletvekilleri, Başkan Gökçek'in rehberliğinde Başkent turu yaparak, hem Ankara'nın farklı bir yüzünü tanıdılar hem de Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu projeleri yakından inceleme fırsatı buldular. Milletvekilleri, Ankara'yı resmi havasının dışında farklı ve yaşayan şekliyle tanımaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

AK Parti Genel Merkezi önünden gezi otobüsleriyle hareket eden gruba Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal ve kültürel alanlarını gezdiren Başkan Gökçek, yol boyunca da katılımcılara asfalttan kentsel dönüşüme, parklardan yeşillendirme çalışmalarına, alt ve üst yapıdan çeşitli proje alanlarına kadar pek çok konuda bilgi verdi. Gezi güzergahında gerçekleştirilen alt ve üst geçitlere ilişkin bilgi veren Başkan Gökçek, Eskişehir Yolu üzerindeki demir yapının ihale edildiğini ve yerine iş merkezi yapılacağını, ayrıca Mamak'ta da kentsel dönüşüm projesi kapsamında konut inşa edileceğini söyledi.

Konuk grubu ilk olarak Çankaya Hanımlar Lokali'ne götüren Başkan Melih Gökçek'e, burada eşi Nevin Gökçek de katılarak geziye birlikte devam edildi. Hanımlar Lokali'ni Nevin Gökçek eşliğinde gezen milletvekilleri ve beraberindekiler, böyle güzel bir hizmetin kadınlara sunulmuş olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleri hakkında da kısa bir bilgi veren Başkan Gökçek, Başkent genelinde 22 adet hanım lokali bulunduğunu ve 141 bin kadının bu lokallerden faydalandığını, ayrıca çocuk kulüpleri, gençlik merkezleri ve aile yaşam merkezleri ile Başkentlilere hizmet verdiklerini kaydederek şunları söyledi:

"31 farklı branşta eğitim veren BELMEK kurslarımızdan 195 bin kişi mezun oldu. Bu kurslarımıza devam eden kadınlarımız, halk eğitim merkezleri arasında düzenlenen yarışmalarda birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü her yıl kazanarak, gurur kaynağımız oluyorlar. Ankara'nın dört bir tarafında açmış olduğumuz gençlik merkezlerimiz ile de Başkent'teki suç oranlarını ciddi ölçüde aşağıya çektik. Dünyada örneği olmayan 'Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'mizdeki üye sayısı da ilk geldiğimde 5 bin civarında iken, bugün bu sayı yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 950'lere kadar düştü."

Başkan Gökçek rehberliğindeki geziye Dikmen Vadisi ile devam eden konuk grup, golf arabalarıyla dolaştıkları bölgenin bir şehrin akciğeri konumunda olduğunu ve olağanüstü bir görüntünün bulunduğunu kaydederek, hayranlıklarını dile getirdiler. 'Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 5 aşamadan oluştuğunu ifade eden Başkan Gökçek, ilk 3 aşamanın 15 yıl gibi uzun bir süre içinde tamamlandığını ifade ederek, "Bu proje için 10 kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. Yani tamamen ideolojik olarak açılan davalar sebebiyle çalışmalarımız sürekli engellendi. Bu da çalışmalarımızın uzamasına neden oldu. Eğer bu davalar olmasaydı burayı 5 yıl içinde bitirirdik" diye konuştu.

GÜLDAL AKŞİT: "ANKARA'NIN RESMİ HAVASINDAN UZAKLAŞTIK"

Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Gökçek'e gezi için teşekkür ederek, "Yoğun bir çalışma temposu altında bulunan milletvekillerine böylesine güzel bir program hazırlayarak, bu tempodan uzaklaştırdığı için teşekkür ederiz. Ankara'nın adeta akciğeri Dikmen ve Göksu parklarını görme imkanı bulduk. Başkanımızın ev sahipliği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Ankara'nın resmi havasından uzaklaştık. Bize Ankara'yı filmlerden, slaytlardan değil, dolaştırarak, yaşayan şekli ve farklı yüzüyle tanıttı" diye konuştu.

BELMEK'leriyle, hanım lokalleriyle, yeşil alanlarıyla, parklarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar güzel çalıştığını gördüklerini vurgulayan Akşit, "Ankara, belediye hizmetleriyle canlandırılmış, güzelleştirilmiş bir şehir. Bu anlamda Ankara ve Ankaralıların çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Bunun için Başkan Gökçek'i bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Ankara milletvekili olması nedeniyle ev sahibi konumunda olan Tülay Selamoğlu ise, "Başka illerden gelen milletvekili arkadaşlarımız yoğun çalışma temposu içinde Ankara'yı Meclis ve Genel Kurul'dan ibaret olarak görüyorlardı. Ankara Başkent'e yakışır sosyal, kültürel ve çok güzel alanlara sahip. Başkentimizde çok güzel şeyler yapıldı. Bunları tanıtmak gerekiyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güldal Akşit Melih Gökçek Nevin Gökçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title