Haberler

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Ücretsiz Fidan Dağıttı

Güncelleme:

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, vatandaşlara yeni yıla ağaç dikerek girmeleri için ücretsiz fidan dağıttı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşlara yeni yıla ağaç dikerek girmeleri için ücretsiz fidan dağıttı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce Yavuz Selim Meydanı'nda "Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim" Kampanyası kapsamanda fidan dağıtım programı düzenlendi.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyayı önemsediklerini ifade etti.

"Yeni yıl dolayısıyla sevgili vatandaşlarımıza hediyelerin en güzeli fidan hediye ediyoruz" diyen Çomaktekin, şöyle devam etti:

"Bu fidanların da doğum tarihi 1 Ocak 2014 olacak. Bu fidanlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizden sonraki nesillere bence bırakacağımız en güzel miraslardan birisi de ağaçtır, yeşilliktir, yeşil bir çevredir. Bizim inancımızda, kültürümüzde fidan çok önemlidir. 'Yaş kesen, baş keser', 'Kıyametin kopacağını bilsek bile fidan dikelim' diyen bir kültürden, inanıştan geliyoruz" diye konuştu.

Çomaktekin, vatandaşların yeni yılını da kutladı.

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ise kara servi, mazı, mavi servi, kızılçam olmak üzere 2 bin 200 adet fidan dağıtılacağını belirterek, "Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüzce Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim" etkinliği çerçevesinde vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtacağız. Söz konusu etkinlik kapsamında Amasya'da 5 bin, Samsun'da 5 bin, Çorum 5 bin ve Tokat 5 bin olmak üzere toplam 20 bin fidan dağıtılacak" dedi.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce tüm bölgede 980 bin 548 adet ücretsiz fidan dağıtımı yapıldığını aktaran Sarı, "2013 yılında 127 bin 810 dekar alanda 7 milyon 266 bin fidan dikerek bu yıl ki programımızı tamamladık. Amasya'da 805 bin adet fidan dikimi gerçekleşti" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından kamyon ile tören alanına getirilen ve dağıtımına başlanan 2 bin 200 fidan vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ile kısa sürede tükendi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayınlayan: Dilek Sezen

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Sarı Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title