Haberler

Altı Gün Sonra Pazarcık'taki Bir Depremzede: "Hala Ayaklarında Bot Sırtlarında Mont Olmayan Çocuklar Var"

Güncelleme:

Pazarcık’ta 6 Şubat depreminin ardından vatandaşların acil ihtiyaçları olan çadır ve ısınma henüz tam olarak sağlanabilmiş değil. Bir vatandaş, “Gıdamız, suyumuz geliyor. Ama banyo ve tuvalet sorunumuz var. Çoluk çocuk akşam buz tutuyoruz. Çadırlarımız soğuk. Çadırlar boş duruyor, kayıt yok diye kimseyi içeriye almıyorlar" dedi. Bir başka depremzede, "Herkes ellerinden geldiği kadar yardım etmek istiyor ama hâlâ ayaklarında bot olmayan, sırtlarında mont olmayan, ayaklarında çorapları olmayan çocuklar var” diye konuştu.

FURKAN ERDEM

Pazarcık'ta 6 Şubat depreminin ardından vatandaşların acil ihtiyaçları olan çadır ve ısınma henüz tam olarak sağlanabilmiş değil. Bir vatandaş, "Gıdamız, suyumuz geliyor. Ama banyo ve tuvalet sorunumuz var. Çoluk çocuk akşam buz tutuyoruz. Çadırlarımız soğuk. Çadırlar boş duruyor, kayıt yok diye kimseyi içeriye almıyorlar" dedi. Bir başka depremzede, "Herkes ellerinden geldiği kadar yardım etmek istiyor ama hala ayaklarında bot olmayan, sırtlarında mont olmayan, ayaklarında çorapları olmayan çocuklar var" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 6 gün geçti.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da yıkıma yol açan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 617'ye yükseldi, yaralı sayısı 80 bini aştı.

Depremden ağır zarar gören illerde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken; vatandaşların acil ihtiyaçları arasında bulunan temiz su, çadır ve ısınma sorunu halen tam olarak giderilemedi.

"BU MEMLEKETE KİMSE GELMESİN NE OY İÇİN NE BAŞKA ŞEY İÇİN BİZİ KADERİMİZE TERK ETTİNİZ"

Kamerayı gören acılı aileler bağırarak, "Bu memlekete kimse gelmesin ne oy için ne başka şey için bizi kaderimize terk ettiniz. İçecek suyumuz yok yiyecek yemeğimiz yok. Çocuklarımız donuyor" diye tepki gösterdi. Bir başkası "Garip Maraş, kemsisi olmalan Maraş. AK parti'nin kalesi Maraş" diye bağırdı.

"BU İŞLER ANKARA'DAN KONUŞMAYLA OLMUYOR, NEREDE DEVLET"

Kahramanmaraş merkezde bir binada çocuklarını enkazdan çıkarmak isteyen baba şunları söylüyor:

"Kızın, bebelerin orada olurken senin kapına gelmesi için yüzü olması lazım. Devlet nerede. Vatanımızı seviyorum ben. Milletimi de seviyorum. Nerede devlet. Hani nerede. Bu işler Ankara'dan konuşmayla olmuyor. Güzel kardeşim. Ben 60 yaşında adamım oradakilerin çocuğunun biri de böyle altında kalsın görsünler."

"LÜTFEN OBA KÖYLERİNE DESTEK VERİN ÇÜNKÜ ONLAR BİZDEN DAHA ZOR DURUMDALAR"

Pazarcık'ta enkazdan kurtulan bir vatandaş, "Parkın etrafını dört defa dolandım AFAD ekiplerinden kayıt yapan bulamadım. Beni jandarmaya yönlendirdiler. Şu anda çok zor durumdayız. Taşdemir köyüne geçeceğim. Akrabalarımdan rica ettim. Beni oraya götürecekler. Eşyalarım burada, normal çadırın içine bile giremiyoruz, asgariye izin vermiyor. Çocuklarımla çok zor durumdayım. Yine bu halimize şükürler olsun bizden daha beterleri var. Lütfen naçar, oba köylerine destek verin çünkü onlar bizden daha zor durumdalar" dedi.

"ELEKTRİK, SU, TUVALET İHTİYACIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE TAM KARŞILANAMIYOR"

Bir başka depremzede, "Bizim Pazarcık'ta evimiz, düzenli işimiz vardı. Her şeyimiz on numara gidiyordu. Deprem geldi, her şeyimizi kaybettik. Bizi çadırkente yerleştirdiler. Depremzedelere yardım geliyor ama bizi azarlıyorlar. İhtiyacımız olsa istemeyiz. Onlar da haklı ama keşke bize iyi davransalar. Elektrik, su, tuvalet ihtiyacımız hiçbir şekilde tam karşılanamıyor" diye dert yandı.

"BANYO VE TUVALET SORUNUMUZ VAR"

Bir başka vatandaş ise, "Gıdamız, suyumuz geliyor. Ama banyo ve tuvalet sorunumuz var. Çoluk çocuk akşam buz tutuyoruz. Çadırlarımız soğuk. Çadırlar boş duruyor, kayıt yok diye kimseyi içeriye almıyorlar" dedi.

"HALA AYAKLARINDA BOT OLMAYAN, SIRTLARINDA MONT OLMAYAN ÇOCUKLAR VAR"

Acil önlemlerden bahseden bir vatandaş da, "Celal Bayar Bulvarı'nda işler iyi gitmiyor. Ciddi bir organizasyon sorunu var. Herkes ellerinden geldiği kadar yardım etmek istiyor ama hala ayaklarında bot olmayan, sırtlarında mont olmayan, ayaklarında çorapları olmayan çocuklar var" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Pazarcık Çocuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title