Haberler

Almanya'da sanayi üretimi ocakta yüzde 2,7 ile beklentilerin üzerinde arttı

Güncelleme:

Almanya'da sanayi üretimi, ocakta bir önceki aya göre yüzde 2,7 artarak beklentileri aştı.

Almanya'da sanayi üretimi, ocakta bir önceki aya göre yüzde 2,7 artarak beklentileri aştı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), sanayi üretimine ilişkin ocak ayı geçici verilerini açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,7 artarak ekonomistlerin tahminlerini aştı.

Piyasalarda sanayi üretimine ilişkin beklenti yüzde 0,5 artış yönündeydi.

Aylık yüzde 0,3 düşüş olarak açıklanan aralık ayı sanayi üretimi verisi de yüzde 1,1 artış olarak revize edildi.

Veriler, ocakta bir önceki aya kıyasla enerji ve inşaat hariç sanayi üretiminin yüzde 1,3 arttığını ortaya koydu. Söz konusu dönemde sanayi üretimi içerisinde sermaye malı üretimi yüzde 1,2 ve ara malı üretimi yüzde 0,3 arttı.

Ocakta tüketim malları üretiminde yüzde 4 ve inşaatta bir önceki aya göre yüzde 10,1 artış görüldü. Enerji üretimi seviyesinde ise yüzde 0,1 düşüş kaydedildi.

Destatis, ocakta Alman sanayi üretiminin, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için alınan önlemlerden önceki tarih olan Şubat 2020'deki seviyesinin yüzde 3 altında kaldığını belirtti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ekonomik toparlanmayı yavaşlatabilir

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, üretim için çip gibi önemli ara mallar ve tedarik darboğazları nedeniyle sanayi üretiminin aylarca baskılandığı belirtilerek, "Art arda dört aydır sanayi üretiminde artış ve inşaat sektöründeki toparlanma, tedarik darboğazlarının gevşemeye başladığının işareti olabilir." ifadesine yer verildi.

Bakanlığın açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin etkileri nedeniyle ekonomik toparlanmanın yavaşlamasının muhtemel olduğuna işaret edilerek, "Hammadde ve ara ürünlerde oluşan darboğazların sanayi üretimini ne ölçüde etkileyeceği şu anda belirsiz. Bu, şirketlerin halihazırda yüksek siparişlerinin üretilmesinde gecikmeye neden olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ukrayna'daki savaş her şeyi değiştirdi

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman ekonomisinin, yıl boyunca beklenen güçlü toparlanma için doğru yolda olduğunu belirterek, "Ukrayna'daki savaş her şeyi değiştirdi." ifadesini kullandı.

Brzeski, "Son iki hafta dünya ile birlikte, Alman ekonomisine ilişkin beklentileri de çarpıcı biçimde değiştirdi. Bu yıl boyunca toparlanmada güçlü bir ivme yerine, Alman ekonomisi şimdi Rus petrol ve gazına yüksek bağımlılık, yeni tedarik zinciri sıkıntıları, şirketler ve haneler için yüksek belirsizlik nedeniyle stagflasyonla karşı karşıya." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Haluk Levent BM konuşmasında İsrail'e ne dedi? 10 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title