Haberler

Alanya Çanakkale Eserleri Müzesi, Alanya'da Çanakkale Eserleri Müzesi, Alanya'da

Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 78'nci yıl dönümü anısına Alanya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) tarafından gezici 'Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi' ilçeye getirildi.

Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 78'nci yıl dönümü anısına Alanya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) tarafından gezici ' Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi' ilçeye getirildi.

Atatürk'ün Alanya'yı 18 Şubat 1935'de ziyareti anısına Hal Kavşağında Öksüzoğlu İnşaat'ın zemin katında açılan ' Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi, 25 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Gezici müzenin açılışında konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, " Çanakkale, Atatürk'ün savaştığı tek iç cephedir. Daha önce Sırbistan'da terörle mücadele, ardından Trablusgarp'ta savaştı. Balkan Savaşı'nda yararlıklar gösterdikten sonra Filistin ve Suriye cephelerinde savaştı. İlk defa kendi iç cephe savaşını Çanakkale'de yaptı. Atatürk'ü Anafartalar kahramanı yapan süreç burasıdır. Bu süreç, 2 muhabere sonunda Atatürk'ü milletin gönlünde 'Sarıpaşa' mertebesine yükseltti. Çanakkale milli mücadelemizin çekirdeğini oluşturdu. Atatürk Çanakkale'de Türk askeriyle tanıştı omuz omuza şanlı zaferi elde ettiler" dedi.

Kaymakam Özdemir, müzenin açık kalacağı süre içerisinde bütün öğrencilerin ziyaret etmesi gerektiğini dikkat çekti. Müzenin açılış kurdelesini Kaymakam Erhan Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve Samsun eski vali yardımcısı Cengiz Gökçe kesti. Müzedeki eserlerle ilgili ziyaretçilere Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan bilgi verdi. Müzenin amacının Çanakkale'ye gitme imkanı olmayıp eserleri göremeyenlere göstermek olduğunu belirten Yürükaslan, eğitim öğretim yılının sonuna kadar pek çok yerde eserleri sergileyeceklerini söyledi.

Müzenin açılışına, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Adnan Arseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Emniyet Müdürü Erkan Dur, Belde Belediyeler Başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Müzeyi ziyaret eden öğrenciler, eserlerden çok etkilendiklerini, savaşın kötü bir şey olduğunu dile getirdi.X

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erhan Özdemir Çanakkale Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title