Haberler

Akşehir Sarıkamış Şehitlerini Andı

Konya’nın Akşehir ilçesinde Sarıkamış Harekatının 103. yıl dönümünde, "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde Sarıkamış Harekatının 103. yıl dönümünde, "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Akşehir Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüşe; Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, Akşehir Garnizon Komutanı İkmal Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler, öğretmenler, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ile spor kulüpleri katıldı. Akşehir Belediyesi Mehter Grubu eşliğinde yapılan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından dua edildi. Yürüyüş sırasında Akşehir Atlı Okçuluk Spor Kulübü üyelerinin atlarla yaptığı gösteriler de dikkatleri çekti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Türk Milleti'nin içindeki milli ruh ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceğini belirterek, "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Sarıkamış'ta, 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da bu memleketin evlatları olarak bizler her zaman bayrak için, ezan için, bu toprak için canımızı feda etmekten hiç çekinmedik, çekinmeyeceğiz ve her zaman bu ruhu yaşatacağız" dedi.

Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi ise Sarıkamış ruhunun sürekli canlı tutulması gerektiğini belirterek, "Geçmişten alacağımız dersleri geleceğimize yansıtmalıyız. Sarıkamış, Çanakkale ve 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutmalıyız. Üzerinde yaşadığımız topraklar çok kıymetli topraklar. Halen emperyalist güçlerin üzerimizdeki hesapları bitmedi. Bunu hiçbir zaman unutmamalı ve tedbirli olmalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası hatıra fotoğrafı çekildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıkamış Tuzlukçu Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

title