Haberler

Aksaray'da Esnaf Hdp Tabelasının Kaldırılması İçin İmza Kampanyası Başlattı

Hdp Genel Başkanı Sabahat Tuncel'in geçen salı günü il binasının açılış törenine katılırken çevredeki bir grup, zafer işareti yapan HDP'lilere tepki gösterdi.

Hdp Genel Başkanı Sabahat Tuncel'in geçen salı günü il binasının açılış törenine katılırken çevredeki bir grup, zafer işareti yapan HDP'lilere tepki gösterdi. Ardından HDP seçim otobüsü taşlandı. Polisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken geçen çarşamba günü akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, HDP il binasına yürüyüşe geçti. Saldırı girişimine karşı önlem alan polis, öfkeli grubu dağıtmak için biber gazıyla müdahale edince ortalık savaş alanına döndü.

Çıkan olayda 2'si polis memuru çoğunluğu biber gazı ve gaz bombası fişeğinden etkilenen 38 kişi hastaneye kaldırıldı. Devrilen bariyerlerin altında kalan ve bacaklarında kırık oluşan Başpolis Metin Uğur'un tedavisi devam ederken, diğerleri taburcu oldu. Gözaltına alınan 40 kişide ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, dün de HDP ve Valilik binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Akşam saatlerinde gruplar halinde ghükümet meydanı önüne gelip toplanmak isteyenleri bir araya getirmedi. Direnen 27 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 27 kişide ifadaleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Hamidiye Mahallesi'ndeki esnaflar partinin tabelasının kaldırılması ve işyerlerine müşterilerini gelebilmesi içinde parti binasının bulunduğu sokakta önlem amaçlı duran polislerin sokaktan ayrılması için imza kampanyası başlattı. Şu ana kadar 200 imza topladıklarını ve bu imzaları Aksaray Valiliği'ne sunacaklarını ifada eden esnaflar, yaşanan olaylardan dolayı huzursuz olduklarını ve parti tabelasının kaldırılmasını, polisin özellikle öğleden sonraları önlem amaçları sokağın giriş ve çıkışına bariyer koyup kontrollü giriş yaptığı için müşterilerinin alışverişe gelemediği içinde polisin bölgeden uzaklaşmasını istedi. AK PARTİLİ ALABOYUN TANINMAYAN HDP, TANINIR HALE GELDİ 112 Acil Servis Ambulansı teslim törenine katılan Ak Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da, törende yaptığı konuşmada çıkan olayların normal polisiye ve toplumsal olayın ötesinde olduğunu ve yapılan eylemlerin doğru bulmadığını ifade etti. Türkiye ve Aksaray'da tanınmayan HDP'nin tanınır hale geldiğini ifade eden Alaboyun, Bakın genel sonuç itibari ile Türkiye' de veya Aksaray'da tanınmayan HDP diye bir parti, bu eylemler sayesinde tanınır hale getirildi. Kim olduğunu araştırılır hale getirildi. Olaylara karışanların çoğunun genç ve çocuklardan oluştuğunu ve onları sağduyulu olmaya davet eden Alaboyun,Bizim bölgemiz milliyetçi mukaddesat değerleri yüksek olan bir bölgedir. Hiçbir zaman bu bölgede bu tür ayrışma ve çatışma olmamıştır. Ne olacaktı, demokratik olarak gösterini yap orada ve git. İçeri girip de adam dövmek, içeri girip de bayrak indirmek, barikatları yıkıp da iki tane polisimizin birin kolunu birinin, iki bacağını, ayağını kırmak keyif mi verdi size. Protesto ettiğiniz o bayan, milletvekili evet, bir polisimize tokat atarak hepimizin nefretini kinini, öfkesini kazandı. ya siz ne yaptınız, bir tane polisimizin omzunu bir tane polisimizin iki bacağının kırılmasına neden oldunuz. 35? e yakın insanımızın incinmesine neden olsunuz. Esnafımızı orada ürküttünüz. Biz artık demokratikleşen bir ülkeyiz. Bilgisi olmayanın fikri olmaz. Bilgi ile fikirle çözeceğiz. Şiddetle değil. Vurarak kırarak değil. Cehaletle değil.

MİLLETVEKİLİNDEN HDP'YE ÖVGÜ

Milletvekili Alaboyun, HDP'nen teröre destek veren BDP'nin bünyesinden ayrılan bir parti olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu

HDP nedir HDP, BDP'nin Kürtçü ve Marksist bir BDP'nin bünyesinden ayrılmak isteyen, teröre destek veren, bir BDP'nin bünyesinden ayrılıpta bütün Türkiye'yi kucaklamak niyetiyle ortaya çıkmış, ağırlığını eski marksist Türklerin oluşturduğu sırrı Süreyya Önder gibi Ufuk Uras gibi Ertuğrul Kürkçü gibi ağırlığı Türk kökenli Marksist komünistlerin oluşturduğu grup. Ha şu an Marksizm ve kominizim bittiği için, CHP'nin boşalttığı o alanı doldurmaya çalışıyorlar. HDP'nin siyasi görüşlerini asla tavsif etmiyoruz ama bizim görebildiğimiz kadarıyla terörden uzaklaşmaya, toplumla kucaklaşma gibi bir niyetleri var. Biz bu niyeti pozitif görürüz. Ama bu niyete ihtiyatlı yaklaşırız. Ama pozitif görürüz, desteklemeyiz de, ama şiddetle de buradaki varlıklarına cephe alamayız. Protestolar tamamen demokratik olmalıdır. Şiddete başvuramayız. Şiddete başvura başvura ne hale geldik. Güneydoğuyu Allah göstermesin tam koparma noktasına geldik. Karşılıklı şiddetlerle.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ali Rıza Alaboyun Sabahat Tuncel Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

merdan barandilsinem@hotmail.com:

Utanmadan birde konusuyorsun ayip ayip !! Senin partin getirdi ülkeyi bu hale size cevabimiz sandikda ülkeyi sizingibi hirsizlardan bölücülerden kurtaracagiz az kaldi!!

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title