Haberler

Ak Partide Gül Çiftinin Açıklamaları "Şık" Bulunmadı

AK Parti içerisinde bir grup tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül'ün verdikleri son veda resepsiyonunda partiye yönelik yaptığı açıklamaları ile yeni Genel Başkan ve Başbakanın partiden önce Abdullah Gül tarafından dile getirilmesi doğru bulunmadı.

AK Parti içerisinde bir grup tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül'ün verdikleri son veda resepsiyonunda partiye yönelik yaptığı açıklamaları ile yeni Genel Başkan ve Başbakanın partiden önce Abdullah Gül tarafından dile getirilmesi doğru bulunmadı. Abdullah Gül'ün partiye dönme mesajları ise "Birileri zorluyor" şeklinde yorumlanıyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, önceki gün verdiği son veda resepsiyonunda yaptığı açıklamalar AK Parti içeresinde yeni tartışmaları başlattı. Ancak bu kez daha temkinli davranan AK Partililerin tepkilerini sosyal medya aracılığı ile vermekten kaçındıkları gözlendi.

-DAVUTOĞLU İSMİNİ AÇIKLAMASI DOĞRU BULUNMADI-

Gül'ün, "Ahmet Davutoğlu Başbakan olacaktır" açıklaması parti içerisinde eleştirildi. Özellikle yeni jenerasyon olarak bilinen isimler partinin açıklaması gereken konuyu Gül'ün açıklamasını doğru bulmadıkları gibi erken bir açıklama olarak değerlendirdiler.

ANKA'nın edindiği izlenimlere göre; Gül çiftinin AK Parti'ye yönelik sık sık "partiye kızgın ve kırgınız" şeklindeki açıklamalarını çok şık bulmadıklarını dile getiriyorlar. Özellikle Hayrünnisa Gül'ün, "Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlıklar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik. Asıl intifadayı ben başlatacağım" şeklindeki sözleri tepki topladı.

-ZORLANIYOR-

Abdullah Gül'ün, 30 Mart seçimlerinden sonra, "Siyasete bir süre girmeyeceğim" açıklamalarının ardından yakın zamanda da "Partime dönmem çok doğal" sözleri arasında uçurumlar olduğunu yorumlayan AK Partililer, "Bu açıklamalardan başka şeyler anlıyoruz. Abdullah Bey önce siyasete dönmeme mesajı verdi, ardından da partiye dönme mesajı. Sanki birileri AK Parti'ye dönmesi için zorluyor. Bu açıklamalardan biz bunu anlıyoruz. Açıklamalarını da çok şık bulmuyoruz" şeklinde tepkilerini de dile getiriyorlar.

-FİKİR AYRILIKLARI KIRILMA NOKTASI-

AK Partili bir grup milletvekiline göre; Gül'ün, parlamenter sistemi savunması, Başbakan Erdoğan'ın ise başkanlık sistemini savunması ilk kırılma noktasını başlattı. Gül'ün bu kadar farklı düşünmesi partinin, gelecek ile ilgili planlarına uymadığı yorumları yapılıyor. AK Partili kurmaylar, "Biz başkanlık sistemini hedef olarak belirlemiştik. 12 yıl önce yani AK Parti iktidara gelince. Bu hedefi gerçekleştirmeye bu kadar yakınken, Abdullah Bey çıkıp 'ben parlamenter sistemi savunuyorum' demesi bile bu partide en azından şimdi olamayacağının bir işaretidir" şeklinde konuştu.

AK Parti kulislerinde özellikle "Başkanlık sistemini" savunanlar şimdilik Gül'ün partiye dönmesinin neredeyse "imkansız" olduğu görüşünü dile getiriyorlar.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hayrünnisa Gül Abdullah Gül Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (22)

MAMİ:

HADİ BUNU DA PARALELCİLER YAPTIRIYOR DEYİN, SİZİ İFTİRACI YOBAZ (RTE) VE TAYFALARI...

47
17
yanıtYanıtla
cenk:

Kepazeler yiyin birbirinizi vatan hainleri

29
12
yanıtYanıtla
hayal-meyal:

boş hayaller bunlar parti içi münakaşa çabaları daha çok akp yi güçlendirir.

8
30
yanıtYanıtla
ÖZGÜR:

bu güzelim ülkeyi el ele verip karanlıklara sürüklediniz. sonrada sitem ediyorsunuz. çok iyi oldu sizlere. cumhuriyetin temellerini sarsarken kıs kıs gülüyordunuz. ne olduda ayrı düştünüz. önünüze gelen her kanunun noter gibi bekletmeden imzaladınız inşallah birbirinizi yersinizde bu ülke sizlerden kurtulur.

18
9
yanıtYanıtla
gül erdoğan el ele:

''kocam kibarlığından konuşamıyor'' ne demek? hayrunisa hanım gül''ü tek cümleyle bitirdi resmen...

20
5
yanıtYanıtla
gundi:

büyük kaleleri yıkmak çok zordur ya içeriden hain bulup isyan çıkarttırıp zaptedersin yada zaten kaleyi yöneten haindir başka türlü büyük kaleleri yıkamazsınız

14
11
yanıtYanıtla
alper ERDOĞANsnbhrveben@hotmail.com:

gundisin belli bak ne güzel ne olduğunu yazmışsın...Abdullah GÜL o partinin kurucularındandır.En önde gelen isimlerindendir.Onu dışlamak,önünü kesmek kimsenin haddi değildir...

yanıt0
yanıt0
gundiserkanticaret@hotmail.com:

ula kofik abdullah gülü suçladığımıda nerden çıkardın fistog

yanıt0
yanıt0
BABA HAKKIonrhrnhr@mynet.com:

akp nin geninde var içten yıkmak.erbakanın partisini içten yıktı aha bu iki nankör.yiyin birbirinizi.la gundi böyük kale dediğin neymiş hele bi açıklayıver şu guççük beyninlen.

yanıt0
yanıt0
mahmut:

gül ne dediğii bilir. rte işini bilir

14
10
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title